m-c-ool Opublikowano 30 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2011 witam , przy dzisiejszej kontroli silnika i podzespołów pod maską zauważyłem coś bardzo niepokojącego , mianowicie w okolicach pomp z wspomagania , jakiegoś czujnika (podejrzewam) zauważyłem wyciek oleju/płynu tylko jest tak rozmieszczony że nie potrafię zidentyfikować dokładnie z którego miejscy , miał już ktoś coś podobnego ? wstawiam ZD pytanie moje po prostu czy cieknie pompa , czy przy tym czujniku czy jeszcze gdzie indziej bo nie widać bezpośredniego punktu z którego był by wyciek pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 30 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2011 Prawdopodobnie cieknie z czujnika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 31 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2011 Wytrzyj dokładnie czujnik i rurki, i obserwuj. Na pewno cieknie z czujnika, a nie z pompy. To jest czujnik ciśnienia wspomagania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m-c-ool Opublikowano 31 Marca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2011 juz raz to przetarłem ale poprostu to się bardzo równomiernie syfi i poprostu trudno to zauważyć dokładnie gdzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 31 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2011 Wyciągnij wtyczkę i sprawdź, czy nie ma płynu w gnieździe czujnika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fred Opublikowano 31 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2011 U mnie był, może nawet jest nadal (nie sprawdzałem ostatnio) właśnie taki mikro wyciek przez gniazdo. W niczym to nie przeszkadza, wszystko działa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m-c-ool Opublikowano 31 Marca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2011 wiem że nie przeszkadzam bo sprawdzałem poziom płynu to ubytku nie ma praktycznie żadnego ale wygląda to nie estetycznie a ja lubie mieć wszystko cacy :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fred Opublikowano 31 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2011 Wiesz, jest takie powiedzenie, że czasami jak coś działa to lepiej nie ruszać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m-c-ool Opublikowano 1 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2011 może dlatego że zauważyłem wyciek ale mam takie odczucie jak by od jakiegoś czasu troszkę ciężej mi kierownica działała , ale wyciek zlokalizowany jak odłączyłem wtyczkę to w środku normalnie olej był (olej wsensie płyn z wspomagania ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi