ponuryzniwiarz Opublikowano 20 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2011 Witam,odnośnie stoliczków za oparciami siedzen to nie ma reguły,ja mam z 06 2006 i na siedzeniu kierowcy jest bez plastikowej ramki,a co do zmiany jezyka to serwis nie potrafił powiedzieć jasno czy jest możliwa zmiana na polski.Angielski i owszem na 100 procent ale zeby to stwierdzić musze do nich pojechać.Bede tam w przyszłym tygodniu to dam znać czy to mozliwe.Z dwojga złego wole angielski od hiszpańskiego bo "No entiendo español" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Optima Opublikowano 21 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2011 ponuryzniwiarz - swoim postem potwierdzasz właśnie regułę - "ton" postu odebrałem jakoby Twój scenic łamał regułę. PHI - czyli przedliftingowe (do 2005r) - mają oba stoliczki identyczne (oba z plastikową ramką/osłoną) PHII - czyli poliftingowe (taki jak Twój, skoro jest z 2006) ma różne stoliczki. Na oparciu siedzenia kierowcy jest sam blat stolika, bez tej plastikowej ramki/osłony, która jest tylko na prawym siedzeniu. Więc masz prawidłowo: "tak jak mówi reguła" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ponuryzniwiarz Opublikowano 21 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2011 (edytowane) Optima,a tu Cie zaskocze,ogładałem pare scenioli do(2005) i kilka widziałem bez ramki na siedzeniu kierowcy ,a ja mam 06 2006 i jeszcze ph I bo posiadam stare reflektory przednie i tylne swiatła z clear wstawką,lift wszedł coś pod koniec 2006 wrzesień,pazdziernik nie pamiętam dokładnie,tam już były soczewki w reflektorach przednich i clear jajo na tylnych.Więc moja to jeszcze ph I niestety :) Edytowane 21 Lipca 2011 przez ponuryzniwiarz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaakK Opublikowano 21 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2011 Witam, potwierdzam możliwość zmiany języka z włoskiego na polski (u mnie dało sie bez problemów na Clipie) w SCII PHI z 12.2005. A stoliczki mam oba takie same (z ramkami). DaakK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Optima Opublikowano 22 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2011 Aaaa widzisz i faktycznie mnie zaskoczyłeś. Z tego wynika że masz S1.5 - faza półtora [taka przejściowa między I a II] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pizza Opublikowano 22 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2011 (edytowane) Przypomne ze może to byc pewien manewr znany z innych modeli. Przykladowo w 1999r. kiedy Scekic I miała być już zmiana na phII pojawialy się klony: nadwozie z phI ale silnik 1.6 16V, zegary i kierownica z phII itp. Prawdopodobnie podobna sytuacja nastąpiła i w Sceniku II, oglądając zdjęcia z ogłoszeń zauważyłem że w okolicach 2005r. nastapiła zmiana w mocowaniach piór przednich wycieraczek, pojawiły się takie z mocowaniami znanymi głównie z phII, więc może i trochę innych zmian miało miejsce tak jak możliwość zmiany języka na polski mimo ze oficjalnie od 2006r. miał dopiero być? Edytowane 22 Lipca 2011 przez pizza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ponuryzniwiarz Opublikowano 22 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2011 No chciałbym ale jak by nie patrzył to dalej pozostaje tylko Scenic II ph I Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi