Janusz777 Opublikowano 12 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2007 Czy światła mijania w Renault Megane II dci z 2004r. wymagają halogenów H7 (spotkałem odpowiedzi, że H1 lub H11). A jeżeli jednak H7 to do jakich reflektorów: projekcyjnych czy refleksyjnych ? Philips ma żarówkę NightGuide H7 w dwóch wersjach, stąd pytanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gipsiarz Opublikowano 12 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2007 h7 to normalna żarówka drogowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janusz777 Opublikowano 12 Sierpnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2007 Więc jaka ma być do świateł mijania (krótkich) ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koszałek opałek Opublikowano 12 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2007 H7 przeznaczona jest do świateł mijania. NightGuide R przeznaczona jest do reflektorów refleksyjnych. NightGuide S przeznaczona jest do reflektorów soczewkowych czyli do modelu po faceliftingu. H1 obsługują światła drogowe ( długie ) a H11 halogeny przeciwmgielne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janusz777 Opublikowano 13 Sierpnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2007 Dziękuję koszałkowi opałkowi za wyczerpującą odpowiedź. Ostatnie już chyba moje pytanie brzmi czy mam samochód przed czy po faceliftingu ? (Megane 1,5l dci z 2004r.) Lub jak to rozpoznać ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gipsiarz Opublikowano 13 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2007 Masz na pewno faze I chyba że ktoś coś robił przy tym aucie. A soczewke łatwo zauważyć bo to jest taka kulka pod kloszem natomiast refleksyjne to są tam takie małe lusterka. Faza II zaczyna się w 2006 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi