Chudy992 Opublikowano 6 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2011 Witam. Wiem że scenic nie nadaje sie do palenia gumy lecz ja dosyć ostro to praktykuje.. Dzisiaj chciałem znowu.. Wstaczny, jeden i luta. Reczny, stoje w miejscu i w pewnym momencie stanął. Na żadnym biegu nic. Na 3 trzaska wolno, na czwórce szybciej a na ostatnim najszybciej lecz mimo tego że na lewarku stał, to koło sie nie kręciło. Mi sie wydaje że przegub przy skrzyni poszedł lecz jeden mechanik który podjechał powiedział że coś w skrzyni ale nazwa była na tyle trudna że nie pamiętam.. Czy może ktoś wie co to może być? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomik Opublikowano 6 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2011 Tak, zmień auto bo scenik to rodzinny minivan a nie zabawka do palenia gumy - rozwaliłeś skrzynie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chudy992 Opublikowano 6 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2011 No co Ty.. Gdybym [cenzura] skrzynie to by reagował na 2 i w góre.. Takie rady mi nie pomoga.. ja Potrzebuje dokładnej i konkretnej odpowiedzi.. a Jeśli ktoś nie wie o co kaman to niech pyta a ja odpowiem Na tym forum cenzuralnie się wysławiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
supaplex Opublikowano 6 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2011 Poczytaj w szukajce na forum. Miałem coś podobnego, a może i to samo, co opisałem tutaj Dorzucam fotkę tulei zjechanej od takiego traktowania rodzinnego VAN'a, a z prawej tulejka w wersji oryginalnej. Koszt około 100zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chudy992 Opublikowano 6 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2011 Jeśli to jest to, to masz u mnie browara jak tylko bede w Wąbrzeźnie :( 100 to nie duzo więc mam nadzieje że to pomoże Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
supaplex Opublikowano 7 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2011 Szukaj ciemnego Scenica... którym kierowca jeździ normalnie i nie pali gum ;-) A idąc w temacie: Jak okręci się Tobie ta tuleja następny i następny raz, to może się okazać, że frez wychodzący ze skrzyni (konkretnie z wieńca w skrzyni) się tak stępi, że będziesz musiał go wymienić. Wtedy koszta mogą się zwiększyć o jedno zero z prawej strony - bez przecinka. ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 7 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2011 Wszelkie komentarze nie na temat będą nagradzane Posty nie na temat wygaszam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chudy992 Opublikowano 7 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2011 supaplex masz może namiary na kogoś kto posiada takową tuleje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
supaplex Opublikowano 7 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2011 Uniwersalmny link do Allegro No ja bym tu szukał. Przedzwoń czy może jeszcze dziś np wysłać za pobraniem i jutro masz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chudy992 Opublikowano 7 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2011 A dajesz 100% pewności że to jest to? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robak Opublikowano 7 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2011 Chudy992, a ja obstawiam, że poszedł ci pierścień zabezpieczający od mechanizmu różnicowego, koszt 5x mniejszy i do zrobienia w garażu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomik Opublikowano 7 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2011 Koniec z tym OT Resztę korespondencji przez PW co do sklepów itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chudy992 Opublikowano 8 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2011 Niedawno przyszedł do mnie koleś który jest mechanikiem z zawodu ale sie tym nie zajmuje. Stwierdził że poszła skrzynia na ataku lub wałek główny w skrzyni ;/ teraz nie wiem czym mam się sugerować.. We wtorek Renia idzie do mechanika więc powiem co i jak. Mam nadzieje że się nie mylicie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
supaplex Opublikowano 8 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2011 Jak nie oglądał auta od spodu i nie zdjął osłony gumowej prawej półośki w miejscu gdzie jest rzeczona tulejka to jak wróżenie z fusów. Ja byłem w sumie u trzech mechaników i też każdy mądry był... ;/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chudy992 Opublikowano 8 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2011 Zobaczymy w poniedziałek i wszystko się okaże. Mam nadzieję że to tylko ta tulejka to jednak koszta by troszke mniejsze były Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi