niko009 Opublikowano 9 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2011 Witam. Zbliża mi się czas wymiany oleju w silniku dlatego mam jedno pytanie. Czy mogę użyć oleju który został mi z zeszłego roku? Oczywiście był szczelnie zamknięty, przechowywany w warunkach piwnicznych. Na opakowaniu brak niestety daty ważności lub okresu trwałości. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzychu Opublikowano 9 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2011 Jeżeli kupowałeś w tamtym roku nowy olej i Ci został, to ze spokojem możesz go w tym roku wykorzystać. Też tak robię. Jak dobrze pamiętam, okres przydatności to chyba 4-5 lat od daty produkcji, tak kiedyś znalazłem na opakowaniu. Jak się mylę, niech mnie ktoś poprawi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 9 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2011 Jeżeli był szczelnie zamknięty, to nie ma problemu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pcz_07 Opublikowano 9 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2011 Tak na opakowaniu elfa pisze do 5 lat :) Mam z ostatniej wymiany jakieś pół litra, jeszcze kilka lat i z samych pozostałości nazbieram na darmową wymianę :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
niko009 Opublikowano 10 Maja 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2011 Tak mi się też wydawało, ale wolałem skonsultować się z fachowcami:) W takim razie temat do zamknięcia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi