gojgien Opublikowano 19 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2011 gojgien, musiałbym się dobrać teraz do tego przycisku (z jednym włącznikiem), a nie mam teraz do niego dostępu to raz, a dwa to też złożyłem go na super glue :) No czyli też destrukcyjny sposób z zerwaniem klawisza. Po tej operacji sama wymiana żaróweczki to już pestka, z tym się zgodzę. Mnie to później też zajęło tylko chwilę, wyciągnąć przepaloną- wcisnąć nową. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fred Opublikowano 19 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2011 Mi coś chodzi po głowie, że z tym pomarańczowym plastikiem to też musiałem się trochę posiłować (w przyciskach szyb jest zdecydowanie łatwiej), ale to i tak pryszcz w porównaniu z kombinacjami jak to draństwo rozebrać bez rozwalania. Chyba wszyscy długo kombinują, a finalnie i tak robią to brutalnie :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 19 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2011 bo inaczej się nie da tego zrobić :) No chyba, że kupić używany ze sprawną żarówką :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fred Opublikowano 19 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2011 Założenie chyba były takie, że ludzie kupią nówkę w ASO :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
markar74 Opublikowano 19 Maja 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2011 Witam ponownie. Udało mi się rozebrać przycisk do takiego stanu jak na zdjęciu. Ale co dalej, żeby dostać się do żaróweczki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fred Opublikowano 19 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2011 (edytowane) Musisz jeszcze zdjąć tę 2-gą część klawisza (nie pamiętam tylko jak było zamocowane, ale schodziło bez rozwalania :)) i potem wyciągnąć ten pomarańczowy plastik. Edytowane 19 Maja 2011 przez fred Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
markar74 Opublikowano 19 Maja 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2011 Tę drugą część też wyjąłem bezproblemowo. Ale tej białej już nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fred Opublikowano 19 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2011 I to wszystko, teraz musisz wyjąc to pomarańczowe draństwo i wymienić żarówkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 19 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2011 białe (przezroczyste) zostaje w obudowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michu69 Opublikowano 21 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2011 Proponuję kleić np. klejem polimerowym, żeby łatwo się rozbierało. Mi żarówka wytrzymała pół roku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fred Opublikowano 21 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2011 Albo założyć led(y) i mamy spokój na lata :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziomek4007 Opublikowano 4 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2011 (edytowane) w przycisku podgrzewania szyb znajduje się żarówka 1.2W 12V (taka jak np. w podświetleniu panelu pokręteł nawiewów) :) Edytowane 4 Grudnia 2011 przez ziomek4007 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fred Opublikowano 4 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2011 Nie, tam jest mniejsza żarówka z dłuższymi drucikami. Nie pamiętam jakiej mocy, ale przewinęła się w jakimś temacie o podświetleniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziomek4007 Opublikowano 18 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2012 ok dzięki żarówka wymieniona nie życzę nikomu wymiany żarówki w przycisku z opcją podgrzewania szyby przedniej...masakra jakaś... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 18 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2012 bez przesady, jest to do zrobienia, tylko żarówkę trzeba ustawić jak najbardziej po środku bo inaczej mocniej będzie świecić jedna z dwóch ikonek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi