tomo_jelonka Opublikowano 17 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2011 (edytowane) Witam, zastanawiam się nad kupnem Renault Megane II kombi phase I z silnikiem 1.5 dci. Wiem że są różne wersje tego silnika (chyba 82km, 85km, 105km). Jakie są różnice w osiągach i dlaczego dwie wersję mają tak podobną moc (82 i 85), czy to jakiś lift był? Najbardziej interesują mnie osiągi wersji kombi z 82 km silnikiem. Tak przy okazji czy 1.9 jest bardziej awaryjny? Czekam na odpowiedzi :) Regulamin pkt. 5.9 Prezes Edytowane 20 Maja 2011 przez Prezes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 17 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2011 Ten czas oczekiwania na odpowiedzi w tym temacie, proponuje urozmaicić przeczytaniem tego co już na tym forum w tej sprawie napisano. Może znajdzie się jakiś altruista, któremu będzie się chciało te wiadomości w Twój temat przepisać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomo_jelonka Opublikowano 17 Maja 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2011 (edytowane) Powiem szczerze, że szukałem ale nie znalazłem osiągów wersji Megane II Kombi 1.5dci 82km. Również nie znalazłem nigdzie porównania silników 1.9dci i 1.5 dci w Megance - głównie chodzi mi o awaryjność, który z tych silników mniej się psuje i czy 82 km w kombi to nie za mało (ogólnie jeżdżę spokojnie ale czasami trzeba trochę powyprzedzać). Może to ja jestem jakiś lewy z tym szukaniem :) Edytowane 20 Maja 2011 przez Prezes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 17 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2011 Kolego- trudno to ująć w jakieś sztywne ramy, czego oczekujesz, by jednoznacznie to określić i odpowiedzieć w 2 zdaniach. Przeglądnij listę tematów w dziale mechanika i zapoznaj się z postami użytkowników, w których opisują problemy jak z jednym tak i z drugim silnikiem. Prawie całe to forum to odpowiedzi na Twoje pytania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scar Opublikowano 18 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2011 82, nawet 86 koni dla kombi to za mało, wersja mocy 101 w 1.5dci też najlepszym wyborem nie jest. Tylko sześciobiegowy 105KM ma wystarczający moment obrotowy żeby zabujać kombiakiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomo_jelonka Opublikowano 19 Maja 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2011 chodzilo mi troche bardziej o konkret, jakie przyspieszenie do 100 km\h (ile sekund), jakie v-max itp. Regulamin pkt.1.5, 5.6, 5.8 Prezes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scar Opublikowano 19 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2011 (edytowane) http://www.autocentrum.pl/dane-techniczne/renault/megane/ii.html i nie czepiajcie się, że dane mało dokładne itp. Kolega sam sobie poszuka. Edytowane 19 Maja 2011 przez scar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi