Skocz do zawartości

Nasza strona utrzymywana jest wyłącznie z reklam. Dlatego prosimy o wyłącznie AdBlocka w przeglądarce podczas korzystania z witryny https://megane.com.pl

Sklep z częściami do Renault - sprawdź iParts.pl

Problem z nawigacją przenośną - gubi sygnał

robertokot25

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, jak w temacie - kupiłem nawigację firmy Goclever NAVIO 500 i problem jest tego typ iż notorycznie gubi sygnał GPS lub oznajmia iż jest on słaby, przetestowane na różnych mapach itp. Nawigacja został sprawdzona jeszcze w VW. Passacie B5, Vw Bora, Oplu Corsie - w tych autach nie ma żadnego problemu z gubieniem sygnału itp. - navi działa wyśmienicie

Szczerze mówiąc jestem lekko zszokowany tą przypadłością. Mi to wygląda na problem z przednią szybą, albo jakieś zakłócenia z elektroniki auta - tyle że w/w autach w których navi śmiga też jest elektronika. Proszę pomóżcie

moje auto to : Megane II 5d 2003r, 1,9Dci

pozdrawiam

Jakby była ogrzewana to miałaby takie pionowe cieniutkie druciki widoczne pod kątem.

Czytałem kiedyś, że mogą być problemy z nawigacją jeśli szyba jest "solarna" czy też "anty refleksyjna" typu zielonego lub fioletowego - chyba tak to się określa.

No tak wyglada jakby wszystkie były lekusieńko przyciemniane (drucików nie widziałem) - ale to fabrycznie i jeszcze jedną navi MIO działa bez problemu, da się jakoś temu zaradzić ażeby na navi NAVIO 500 działała poprawnie?

Wersja wyposażenia megan to : EA3

Podaję pełną wersję wyposażenia : EA3, SAN913, EPACKP

To częsty problem z nawigacjami, które muszą pracować pod szybami solarnymi... Niestety. Dlatego w niektórych autach działa normalnie, a w niektórych ma zwiechy... Zwłaszcza, że posiada procek Mediateka. Na Sirfach ten problem był mniej odczuwalny. Rozwiązaniem mogłoby być podłączenie dodatkowej anteny zewnętrznej ale chyba Navio nie posiada gniazda jak się nie mylę... Spróbuj zmieniać prędkość odczytu gps. Portu nie zmieniaj.

Spróbuj o jeden poziom zmniejszyć wstępnie a jak nic nie da, to zwiększ albo w ogóle pokombinuj z ustawieniami w tej materii... W kolegi Mondeo z grzanymi szybami zmniejszenie prędkości odczytu przyniosło efekt...