czarek Opublikowano 2 Stycznia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2007 jesli chodzi o kom. to pokazuje ok bo jak tankowalem to na kom. bylo 7 ,4 i tyle wyszlo z obliczen , moze roznica 20 km/h tyle daje bo mi wyszlo przy 130-150 w 4 osoby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrNO Opublikowano 2 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2007 niestety tak... do 110 jest ekonomicznie potem bardzo skacze, ale powyzej 150-160 juz nie rosnie... jedziesz ile jedziesz, pali prawie tyle samo na 100. takie dosc dziwne zachowanie ale... :] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtek1987 Opublikowano 13 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2009 A ja mam pytanie, Mój scenic 1.6B 16v 99r po mieście średnie spalanie pokazuje mi 8.5-9L:shock: mimo że po mieście staram się jeździć w miarę ekonomicznie(wiem że korki i czerwone światła robią swoje) a na trasie jak jechałem do KRK pokazywał mi 6.5L przy prędkości 90-110km/h , czy takie spalanie może być autentyczne?? a może jakieś wskazówki jak jeździć oszczędniej ? :P:P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kipi Opublikowano 14 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2009 Wojtek1987, mi pokazuje spalanie średnie 10l - i co z tego wynika ? Ile kolego robisz na baku paliwa od zalania do zalania ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtek1987 Opublikowano 17 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2009 kipi, jeszcze nie miałem okazji zalać mojego scenica na full. Czekam na wypłate bo jestem spłukany To pytanie jest kierowane bardziej do osób którzy mają takiego samego Scenica jak ja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kipi Opublikowano 18 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2009 W takim razie nic ci to nie da bo każdy jezdzi inaczej, inne trasy (stosunek miasto:pozamiastem) a to już wypacza spalanie nawet o 1.5 litra. Ważna jest nawet godzina (korki) oraz miasto. Najlepiej jak sprawdzisz sam - bedziesz miał realnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtek1987 Opublikowano 18 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2009 no wsumie, każdy z nas mieszka w innym mieście gdzie sa inne korki itd. masz racje, dostane kasiore to wtedy sobie oblicze. Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Obiboc Opublikowano 19 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2009 Nie żebym jeździł scenikiem ale przy takiej prędkości to według mnie nie jest jakiś szczególnie zły wynik. Silnik nie jest duży a auto mimo tego iz nie jest dużo cięższe od megany kombi ma wyższą budę o odpowiednie do tego opory powietrza swoje musza kosztować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzyzol Opublikowano 14 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2011 Odświeżę ... Ostatnio jechałem z Katowic w okolice Kołobrzegu. Dwie dorosłe osoby, dziecko, mnóstwo bagażu , ale nic na dachu. Średnia prędkość na całej trasie pod 80 km/h czyli chyba nieźle jak na nasze drogowe warunki. Średnie spalanie (wg komputera) 4,2 l/100. Powrót tą samą trasą z kilkudziesięcio kilometrowym korkiem w okolicach Świebodzina (pozdrawiam tamtejszych kolegów) i spalanie średnie 5,2 l/100. Realnie jechałem z prędkością do 120-130 km/h, bez wciskania do oporu, ale i bez przesady w drugą stronę. W moim odczuciu przy tej budzie i masie - rewelacja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ponuryzniwiarz Opublikowano 14 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2011 witam,ja mam pytanko dotyczące ustawienia chwilowego spalania,jak zrobić żeby na wyświetlaczu pokazywało np 8 litra/100km a nie jak ja mam do tej chwili 12.4km/litr.Da się tak zrobić ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 14 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2011 A czasem nie masz ustawionego języka na portugalski? Ponoć tylko w tym języku komputer podaje chwilowe spalanie w km/l. Jeżeli tak to zmień na angielski. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ponuryzniwiarz Opublikowano 14 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2011 był hiszpański ale zmieniłem sobie na polski a to przeliczenie dalej zostało takie jak napisałem,czyli rozumiem ze to też trzeba osobno przestawić clipem ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi