matias Opublikowano 9 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2011 Witam Mam Meganke 1.5 dci 80 KM rok 2002 i widze ze większość urządzeń diagnostycznych nie obsługuje mojego rocznika. Znalazłem coś takiego http://allegro.pl/sam-napraw-swoj-samochod-elm-327-euroscan-2011-i1657100625.html W Renault diagnozuje silnik benzyna, diesel od 96 roku (przez program vauxcheck pl ) Jeśli używaliście jakiegoś urządzenia które współpracuje z Meganką z mojego rocznika to proszę o wszelkie sugestie . Pozdrawiam :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelsonx Opublikowano 9 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2011 Daruj sobie ten kabel jest warty na allegro 40zł Program vauxcheck jak sama nazwa wskazuje służy do diagnozy vauxhall-i czyli w europie zwanymi oplami Dodatkowo diagnozuje silniki renault które są oplu. http://www.enginecheck.co.uk/vauxcheck/ Sprzedawca po prostu nie zna angielskiego Aż dziwie się że zdołał zamówić ten kabel w chinach za parę dolarów sztuka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matias Opublikowano 10 Czerwca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2011 A co proponujesz w takim razie :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelsonx Opublikowano 10 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2011 Co do elm327 to radzi sobie z megane II ale nie wiem jak z dieslem z tego rocznika. W każdym bądź razie cena 99zł za taki kabel jest za duża max 50zł jest akceptowalna. Ja polecam Renault CLIP do 1k zł powinieneś się zmieścić (nie mylić z tym czymś do dtt2000). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piooter Opublikowano 12 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2011 elm 327 nie radzi sobie z dieslem poniżej rocznika 2003. A przynajmniej z tego co mi wiadomo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spamergt Opublikowano 7 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2011 (edytowane) Orientuję się ktoś czy tym cudem http://allegro.pl/can-clip-napraw-silnik-citroen-renault-peugeot-i1898194586.html da się wyłączyć automatyczny hamulec ręczny jak i włączać i wyłączać elektryczne grzałki od nawiewu? Posiadam Scnica II 2004 rok 1,9 Diesel Edytowane 7 Listopada 2011 przez spamergt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EnD Opublikowano 8 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2011 ELM nie da się nic zrobić, to jest tylko diagnostyka wtrysku, żadnej konfiguracji, a diagnostyka nie jest dokładna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
troosi Opublikowano 22 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2011 Czy za pomocą DDT2000 można zmienić język komunikatów w Scenic II phII? Jesli tak, to będę wdzięczny za instrukcje :) Posiadam kabel i oprogramowanie, ale dotychczas używałem go tylko do Almery dci, a funkcjonalność była lekko ograniczona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tczerwony Opublikowano 9 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2014 (edytowane) Witam serdecznie, Mam do Was pytanie. A dokładnie chodzi mi o dobór interfejsu do odczytu i kasowania błędów, kasowanie inspekcji serwisowych oraz ewentualnie zmiany języka z niemieckiego na angielski (chyba nie ma u mnie jeszcze polskiego). Myślałem o kablu VAG KKL i programie DDT2000. Pytanie jest takie, czy jest sens zakupu takiego kabla? Napisze jeszcze, że mam meganke 1.6 benzynę z 2003 roku. Z góry dziękuję za rozsądne opinie. :) Połączono- damiar Edytowane 25 Kwietnia 2014 przez damiar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gregs0n Opublikowano 9 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2014 Zmiana języka możliwa jest chyba tylko za pomocą Clip'a. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość BlackRaven Opublikowano 9 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2014 Nie tylko Clip robi języki no ale inne też tanie nie są. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tczerwony Opublikowano 10 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2014 (edytowane) A jest sens kupna takiego interfejsu? i bawienie sie z ddt2000? Edytowane 10 Kwietnia 2014 przez tczerwony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość BlackRaven Opublikowano 10 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2014 Musisz wiedzieć jakim językiem rozmawia Twoje Auto lecz stawiam na CAN a w tym przypadku KKL (czyli DDT) Ci się nie przyda. DDT jest do Renault najtańszą alternatywą Clipa (ale tych starszych) im nowsze auta tym trudniej o tani soft. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tczerwony Opublikowano 10 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2014 okej, to mam pytanie jak sprawdzić jakim językiem mówi autko? moja megana jest z 2003 roku wiec chyba jest stara... A ten CAN mozna dopasować do kabla VAG KKL? Bo chciałbym mieć swój sprzęt... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 10 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2014 Bo chciałbym mieć swój sprzęt... chodzi mi o dobór interfejsu do odczytu i kasowania błędów, kasowanie inspekcji serwisowych Jeśli masz tylko takie potrzeby i nie zamierzasz w pełnym zakresie serwisować wszystkich renówek w okolicy, to przeczytaj ten temat i sam podejmij decyzję ile i na co wydać. (by nie było że namawiam) http://megane.com.pl/topic/47824-maxiecu-maxitest-diagnoza-renulta/ Tu akurat aktualna akcja: http://megane.com.pl/topic/48007-zakup-grupowy-programu-maxiecu-renault/page__view__findpost__p__390731 I link do strony: http://www.maxiecu.pl/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi