Skocz do zawartości

Nasza strona utrzymywana jest wyłącznie z reklam. Dlatego prosimy o wyłącznie AdBlocka w przeglądarce podczas korzystania z witryny https://megane.com.pl

Sklep z częściami do Renault - sprawdź iParts.pl

pojawił się komunikat "SELECT NEUTRAL"

yoogi

Rekomendowane odpowiedzi

czy może mi ktoś odpowiedzieć co może oznaczać jak w czasie spokojnej jazdy pojawił mi się komunikat "SELECT NEUTRAL"? Przed komunikatem silnik zaczął się dusić i nie miał mocy, po kilku metrach auto zgasło i pojawił się specyficzny zapach (smród) z silnika. Minuta postoju i za trzecim razem silnik zaskoczył. Problem się więcej nie pojawił, ale za 4 dni jadę na Chorwację i boję się, że to zapowiedź większych problemów.

Może ktoś z forumowiczów miał taki problem?

pozdrawiam

********************************************************************************

OK, mój znachor od silnika znalazł błąd. Okazało się, że wysiadł czujnik temperatury cieczy chłodzącej. Mimo, że silnik był ciepły to podawal niską temperaturę i zbyt wysoka dawka paliwa zalewała silnik.

To wszystko, jakby ktoś potrzebował dobrego mechanika (okolice Mikołowa i Tychów), mogę polecić mojego znachora. Uczciwy i tani.

Edytowane przez yoogi

Może to problem z pompą paliwa, jestem właśnie po jego mam nadzieję rozwiązaniu <piwko> Też tak miałem że samochód mi gasł w czasie jazdy i zdarzało się ostatnio dosyć często że nie odpalał- rozrusznik kręcił ale samochód nie odpalał. Sprawdź w skrzynce bezpieczników pod maską, taką brązową wtyczkę (oznaczenie chyba PPH2) w niej znajduje się pin nr 5 który jest odpowiedzialny za zasilanie pompy, jeżeli jest nadtopiony lub okopcony, to oznacza początki problemów z nim :notacrook: Rozwiązania są dwa :) ! kupić taka wtyczkę i wymienić lub wlutować się od spodu tej płytki pod ten pin i następnie wpiąć się w instalacje w kabel w brązowej wtyczce.