Skocz do zawartości

Nasza strona utrzymywana jest wyłącznie z reklam. Dlatego prosimy o wyłącznie AdBlocka w przeglądarce podczas korzystania z witryny https://megane.com.pl

Sklep z częściami do Renault - sprawdź iParts.pl

Umarł wyświetlacz

Rolandzikl

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Szukałem na forum i nie udało mi się znaleść problemu który mmnie dopadł dzisiaj. Otóż wracając dzisiaj z pracy do domu, bez jakichkolwiek uprzedzeń zgasł mi wyświetlacz, na którym wyświetlane są komunikaty z komputera. Działa przyciemnianie i rozjaśnianie tła tego wyświetlacza. Sprawdziłem wszystkie bezpieczniki, zdjąłem klemy z aku na 30 minut i nic się nie zmieniło. Dodam, że wszystkie pozostałe wskaźniki działają, auto pali normalnie, kompletnie wszystko pozostałe bez zarzutu. Macie jakiekolwiek pomysły co do tej przypadłości?

Teraz mam chwilkę, to mogę pisać więcej. 2 dni po opisanej wyżej przypadłości, tak samo nagle i niespodziemanie, wszystko się naprawiło. Poprostu czary.... <piwko>

cytowanie

U mnie był nieco inny objaw,wyświetlacz pokazywał niepełne napisy lub cyfry na liczniku.Podświetlenie działało i wszystko inne też.Okazało się że problem ustąpił po dość mocnym dociśnięciu wyświetlacza.Od tamtej pory wszystko działa prawidłowo (prawdopodobnie nie było styku lub coś podobnego).

lapka2.gif

Regulamin pkt. 5.13 - cytowanie

P_r_z_e_m_o

• 1 miesiąc temu...

u mnie też czasami kilka dnie nie działa wyświetlacz a później sam się naprawia miałem już tak kilka razy ale jak by ktoś wiedział gdzie szukać problemu to chętnie bym się tego pozbył ;p

lapka2.gif

Regulamin pkt. 5.6

0cool

Edytowane przez 0cool
Regulamin pkt 5.6

U mnie był nieco inny objaw,wyświetlacz pokazywał niepełne napisy lub cyfry na liczniku.Podświetlenie działało i wszystko inne też.Okazało się że problem ustąpił po dość mocnym dociśnięciu wyświetlacza.Od tamtej pory wszystko działa prawidłowo (prawdopodobnie nie było styku lub coś podobnego).

Miałem dziś dokładnie tak samo. Najpierw zrobiłem reset komputera - odpiąłem na chwilę akumulator. Nic to nie dało. W geście zwątpienia docisnąłem lekko plastik wokół wyświetlacza i naprawił się. Ale aby zrobić coś bardziej konkretnego i mieć czyste sumienie wyciągnąłem zegary, odpiąłem wtyczkę, wpiąłem na nowo, poruszałem i zamontowałem na miejsce. Przy okazji jeszcze przepolerowałem sobie szybki zegarów pastą do wyświetlaczy :)

Edytowane przez Czacha

• 3 tygodnie później...
  • 8 miesięcy temu...

Witam szanownych kolegów.

U mnie problem pojawia się cyklicznie. Odpalam autko, wyświetlacz działa normalnie po kilku chwilach wyświetla jakieś bzdury typu "@ = + ę itp." po czym albo wszystko wraca do normy lub przestaje wyświetlać cokolwiek. Czasem działa bezawaryjnie a innym razem gaśnie o przejechaniu kilku Km. Czy komuś udało się usunąć całkowicie usterkę wyświetlacza?