regnes Opublikowano 26 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2007 Witam wsystkich. Proszę o pomoc! Co przekazuje sygnał ABS do czujnika ? mam z tym problem,wymieniłem jedną tarczę ham. w tylnym kole i nie mam przekazania sygnału ABS - tak wykazał podłączony komputer. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bronius Opublikowano 26 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2007 przy kole jest taki pierścień nacinany i przy tym jest czujnik co zczytuje ruch koła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Danielossss Opublikowano 26 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2007 Mam taki pierścień w piwnicy to mogę sprawdzić czy w tych ząbkach nie ma magnesów (zawsze mnie to zastanawiało). Sam czujnik wygląda raczej jak cewka z rdzeniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bronius Opublikowano 26 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2007 tak to wygląda : http://allegro.pl/item229007746_obrecz_pie...ane_scenic.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
regnes Opublikowano 26 Sierpnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2007 Dzieki za info ile może ta częśc kosztować? Może ktos wie w którew miejsce ten pierscien zamocować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bronius Opublikowano 26 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2007 w aukcji masz cenę :-P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
regnes Opublikowano 26 Sierpnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2007 Tak widziałem dzięki! [ Dodano: 2007-08-26, 22:06 ] Megana mam od kilku dni ,mam wiele pytań - nigdy nie miałem francuskiego auta. Jak na razie M II jest ok [ Dodano: 2007-08-26, 22:07 ] Z góry sorry za banalne pytania (dla niektórych) [ Dodano: 2007-08-26, 22:26 ] Rozumiem że do tej zebatki potrzebny jest jeszcze czujnik? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
domin_g Opublikowano 26 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2007 Megana mam od kilku dni ,mam wiele pytań - nigdy nie miałem francuskiego auta. Jak na razie M II jest ok Jeżeli masz Megane II (a wszystko wskazuje ze masz) to do ABS'u nie ma pierścieni zębatych. Zamiast nich jest pierścień magnetyczny wbudowany w łożyskach. Tylne tarczę są jednoczenie piastami - nie zamontował ktoś łożyska odwrotnie przy wymianie tarczy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi