Adaźko Opublikowano 27 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2007 Bry :D Proste pytanie: po przekręceniu kluczyka raz, zagrzaniu świec i przekręceniu kolejnym (do odpalenia diesel'ka) ile razy silnik powinien "obrócić" zanim zapali? Benzyniak wiadomo, "na tyk". A diesel? Konkretnie chodzi o Megane 1.9D 2000. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Danielossss Opublikowano 27 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2007 Jak każdy sprawny silnik "na tyk". ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzegorzmis Opublikowano 27 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2007 u mnie 1,9 dti pali od razu, a moich rodzicow 1,9 dci potrzebuje troche wiecej czasu, powiedzmy 1,5 obrotu (takie jest moje odczucie). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makog Opublikowano 28 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2007 moj dti kilka razy obruci jak jest zimny po nocy, ale jak jest cieply w dzien to na tyk :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzychu Opublikowano 29 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2007 Oczywiście, że najlepiej jakby palił od ręki ale też nie można przesadzać i przed odpaleniem czasami musi trochę zakręcić zwłaszcza jak jest zimno. Mój zależnie od temperatury, raz od ręki, a czasami jednak wymaga dłuższego kręcenia. Miej na uwadze fakt, że nawet po zgaśnięciu kontrolek od świec, w przypadku niskich temperatur świece nadal grzeją i odczekanie chwili przed rozruchem może mieć zbawienny wpływ na czas kręcenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi