bolom Opublikowano 12 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2011 Witam, Narazie się nic nie dzieje, ale bardzo często słyszę ze ciągle cos z tymi panewkami się dzieje. Dużo tez jest informacji, że takie panewki kręcą się przy przebiegach 100 - 160 tysięcy. Czy to jest jakiś problem z tymi silnikami? Sam jeżdżę 1.5 dCi 105 KM i mam nadzieję, ze nic się nie stanie (208 tys km). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafalk83 Opublikowano 12 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2011 Nie ma reguły, jak ma się pecha to się przekręcą (niestety ja miałem takiego pecha). Ale nie ma sensu się martwić na zapas. Wystarczy regularnie wymieniać olej (przy tym przebiegu może lepiej już co 15 tys. a nie co 20 tys. km jak jest wg producenta) i nie powinno być problemu. A swoją drogą ten temat był już kilkukrotnie na forum poruszany, wystarczy poszukać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi