Piter_EK Opublikowano 25 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2011 Witam, mam następujący problem - z dnia na dzień zauważałem jak światła wsteczne oraz czujniki cofania przestają działać po wrzuceniu biegu wstecznego, aż w końcu przestały działać na amen. Poczytałem trochę forum i doszedłem do wniosku, że to czujnik wstecznego. Byłem u mechanika, podpiął nowy czujnik i okazało się, że jednak to nie to... :/ Sprawdziłem przewód podpięty do zasilania świateł wstecznych, który prowadzi do centralki czujników cofania - myślałem, że może przeciął całkowicie ten kabelek i stąd zanik napięcia. "Niestety" wszystko jest ok. Dziwne jest to, że jak wrzucam wsteczny (szczególnie jak specjalnie kombinuję ;p ) to czujniki odezwą się na ułamek sekundy, a światła wsteczne mrugną minimalnie. Czy ma ktoś pomysł co to może być? Dzięki z góry za pomoc! Pozdrawiam Piotrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sainttom Opublikowano 14 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2013 Witam. Ja również mam taki problem, nie wiem czy wymienić czujnik, czy może coś innego... Żarówki w lampach cofania ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrarek Opublikowano 18 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2014 ja wymieniłem czujnik wstecznego i jest OK Dodano: 18 cze 2014 - 23:05 trochę odgrzebię... sainttom pamiętasz jak rozwiązałeś problem? dziś i u mnie się tak stało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi