Skocz do zawartości

Sklep z częściami do Renault - sprawdź iParts.pl

Prawy kierunkowskaz nie wyłącza się

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie,

od kilku dni mam problem z przełącznikiem od kierunkowskazów. Włączam kierunek w prawo, uruchamia się normalnie. Ale jak próbuje wyłączyć, wracam na środek w przełączniku, to kierunkowskaz dalej mruga. Aby go wyłączyć muszę czasem 4-6 razy włączać, i wyłączać w prawo, za którymś razem chwyci i się wyłączy.

Tak samo, aby wyłączyć prawy kierunek, próbowałem wbić lewy, ten się załączał normalnie, ale jak wróciłem na środek to dalej mrugał się prawy kierunkowskaz.

Nie wyłącza się automatycznie to przekręceniu kierownicą;

Według mnie po prostu przełącznik się uszkodził - czy ta się go jakoś reanimować czy po prostu nowy trzeba kupić?

Czy wszystkie przełączniki kierunkowskazów są takie same w Renault Megane II?

• 2 tygodnie później...

Manetki są razem z taśmą poduszki i różnią się od siebie:

- obecnością tempomatu (inna taśma)

- obecnością przednich halogenów

- obecnością tylnej wycieraczki (w sedanie i CC nie ma)

Jeżeli nie masz tych dwóch ostatnich rzeczy, a kupisz manetki, które je obsługują, to nie będzie problemu. Co do tempomatu to nie wiem czy wtyczki podejdą. Dżojstik z radia jest tylko przykręcony na wkręt i można go przełożyć. Niestety taśma to tutaj bardzo awaryjny element, dlatego uważaj przy zakupie, bo nowa może nie działać zbyt długo. Lepiej napraw w zaufanym warsztacie to, co masz. Poszukaj na Allegro ofert firmy ELECTRIC-CARS. Ja wymieniałem u nich taśmę na nową. Może innych napraw też się podejmą.