seebeeck Opublikowano 9 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2011 Miesiąc temu wymieniałem rozrząd, zaraz po tym czasami miałem problem z głośnikami albo radiem (trzaski). Wczoraj w trasie auto mi zgasło, nie zdążyłem przeczytać z tego wszystkiego komunikatu bo stanąłem na skrzyżowaniu, później tylko wyskoczył komunikat o wyjęciu karty. Kartę wyjąłem po chwili włożyłem i auto dopaliło. Dzisiaj podłączam Clipa i mam błąd DF016 "błąd obwód czujnika poziomu oleju" w opisie nożej widzę że dodatkowo "zwarcie z masą". Patrzyłem czy mechanik czasem przewodu nie zerwał jakiegoś obok rozrządu ale wszystko wydaje się być tak ok. Gdzie go szukać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kefalari Opublikowano 11 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2012 Miałem podobny problem, co się okazało że podczas ostatniej wymiany oleju mechanik nie wiedząc czemu nie zresetował ustawień. Wyświetlał się ten sam napis "błąd obwód czujnika poziomu oleju-zwarcie z masą", rady innych mechaników o odłączeniu aku. o uszkodzeniu wtyczki, a przebiciu i o nawale pracy związanej z naprawą i o kosztach (400 pln sic!!!) wystarczyło podjechać do AutoReno w Zabawie koło Wieliczki i wprowadzić kombinację trzech naciśnięć. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi