frugo88 Opublikowano 13 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2011 (edytowane) Witam. Co może być przyczyną ciężko działającego wspomagania ? wymieniałem pompę wspomagania ( fakt faktem że używa ale w bardzo dobrym stanie) i dalej jest to samo, oczywiście wymieniony płyn. Są momenty kiedy to wspomaganie chodzi lżej , lecz i tak nie tak jak powinno. Tylko proszę o darowanie sobie takich tekstów " Meganki tak mają " albo " u mnie też tak jest i nie narzekam " , bo wsiadłem do meganki kumpla, przed liftem i starszą o kilka lat i można było jednym paluszkiem kręcić kierownicą. Megane 1.9 DTI 1999r Edytowane 13 Sierpnia 2011 przez frugo88 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Petor15 Opublikowano 13 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2011 Przyłączam sie do pytania tak wiec czekamy na odpowiedz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 15 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2011 Zwróć uwagę, czy może w jedną stronę kręci się lżej, lub kierownica chodzi skokowo. Jeżeli coś z tych objawów się zgadza, to możliwe, że pada przekładnia. Sprawdź czy nie ubywa płynu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
frugo88 Opublikowano 16 Sierpnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2011 nie ubywa płynu, nic nie zgrzyta, nie stuka, i w obie strony kręci się ciężko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 16 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2011 Jeżeli możesz porównać dwie takie same Meganki, to sprawdź, czy mają takie same pompy wspomagania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
podsiar Opublikowano 22 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2011 u mnie np. jest tak, że jak auto postoi czyli na zimnym silniku to wspomaganie działa prawidłowo, jak trochę pojeżdżę to już w ogóle go nie ma - sprawdź czy u Ciebie jest podobnie ja swojego przypadku jeszcze nie zdiagnozowałem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
frugo88 Opublikowano 1 Września 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Września 2011 u mnie już od samego początku ciężko chodzi. Czasem ma takie przebłyski, że działa ciutkę lżej ale to trwa 1 dzień. Zero pomysłu. Mechanicy oczywiście " co ty chcesz od tego wspomagania, przecież dobrze chodzi ".. a nastękał się przy kręceniu jak nie wiem. Także jestem w bladej du..pie.. Dodano: 01 wrz 2011 - 15:20 najdziwniejsze jest to ,że wraz ze spadkiem temperatury kierownica chodzi lżej. i o co tu chodzi ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kreciq Opublikowano 1 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2011 (edytowane) ze spadkiem temperatury kierownica chodzi lżej Podejrzewał bym uszczelniacze w pompie wspomagania. Może się dziać tak, że jak wzrasta temperatura, rozrzedza się olej i taki rozrzedzony olej przedostaje się przez uszczelniacze, czego efektem jest brak (lub niedostateczne) ciśnienia na pompie. Aby to wykluczyć, najlepiej jest podpiąć manometr i sprawdzić ciśnienie na zimnym i ciepłym. Edytowane 1 Września 2011 przez Kreciq Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi