AbramK Opublikowano 20 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2011 (edytowane) Witam. Chciałbym podrzucić link zawierający instrukcję i schemat przeróbki radia Alan 109. Jak wiadomo nie posiada ono "pamięci kanału", więc po uruchomieniu trzeba za każdym razem ręcznie ustawiać kanał 19. Po modyfikacji 19. włącza się automatycznie. Zastosowałem to rozwiązanie w moim radiu - naprawdę polecam. http://forum.vectraklub.pl/index.php/topic/90078-przerobienie-szybkiej-9-na-szybka-19-alan-109/ Pozdrawiam! Edytowane 17 Września 2011 przez 0cool Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Petor15 Opublikowano 20 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2011 A tą ścieżkę to czym przeciąć ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 20 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2011 Rysik diamentowy, ostry śrubokręt, nożyk do tapet, lub mocniej przygrzać lutownicą to ścieżka odejdzie od laminatu, potem nawet paznokciem ja wydłubiesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AbramK Opublikowano 20 Sierpnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2011 Radio przerobił mi mój znajomy. Mówił, że trzeba uważać przy tej ścieżce, ponieważ, przynajmniej w moim radiu, była ona dość cienka i można (było) przypadkowo przypalić i inne. Działa bardzo dobrze. Kiedy przełącznik jest w pozycji "CH" mamy TYLKO kanał 19 (na wyświetlaczu mruga 19). Żeby korzystać z innych kanałów, trzeba przełączyć na "9". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieczar Opublikowano 21 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2011 ja sobie też przerobiłem Alana 109... w pozycji CH mam kanały wszystkie, a w pozycji 9 mam kanał 19 :) uważam, że lepsza przeróbka :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AbramK Opublikowano 21 Sierpnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2011 (edytowane) [ciach] To po prostu kwestia przylutowania kabelka do odpowiedniej nóżki przełącznika CH/9 :) Regulamin pkt. 5.13 0cool Edytowane 17 Września 2011 przez 0cool Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieczar Opublikowano 21 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2011 nie lutowałem do przełącznika CH/9 :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AbramK Opublikowano 21 Sierpnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2011 CYTOWANIE O, a zatem jeszcze jakieś inne rozwiązanie? A można szczegóły? Regulamin pkt. 5.13 -Prezes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomusk Opublikowano 30 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2011 nie boicie się robić takich przeróbek gdy CB jest na gwarancji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 30 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2011 Alana 109 sprzedają już z gotową "szybką 19". Radio śmiga bardzo dobrze, tylko ta 19-stka miga gdy się ją ustawi jako tą "szybką". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 30 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2011 :) Dokładnie. U mnie właśnie tak jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieczar Opublikowano 31 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2011 O, a zatem jeszcze jakieś inne rozwiązanie? A można szczegóły? proszę :) nie boicie się robić takich przeróbek gdy CB jest na gwarancji? moje jest już po gwarancji :P chociaż przeróbkę zrobiłem jeszcze na :P Alana 109 sprzedają już z gotową "szybką 19". Radio śmiga bardzo dobrze, tylko ta 19-stka miga gdy się ją ustawi jako tą "szybką". może teraz sprzedają takie, ale jak kupowałem prawie 2 lata temu, to była tylko szybka 9 :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AbramK Opublikowano 31 Sierpnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2011 proszę Zmniejszono 59% (oryginalne wymiary 1024 x 768) - kliknij by powiększyć do normalnych wymiarów ...czyli generalnie mamy to samo rozwiązanie, przy innych ustawieniach przełącznika CH/9 :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomusk Opublikowano 31 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2011 meganecoupe02 mylisz się mojego Alana 109 kupiłem miesiąc temu i nie mam szybkiej 19,nawet nie widziałem takiej wersji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 5 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2011 nie myle się :P kupiłem niedawno 109 i antenkę i jest szybka 19. Gdyby tak nie było to bym nie pisał :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi