kazhuta Opublikowano 28 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2011 Witam.W Megane IphII 1,4 16V mam uszkodzony obrotomierz , a konkretnie mechanizm sterujący wskazówką (uszkodzone plastikowe zębatki). W związku z tym pytanie czy to urządzenie (jakby silniczek elektryczny)firmy Sagem będzie można zamontować w zegarach Jaeger . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 28 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2011 Jeżeli masz kompletne zegary, to po prostu je przełóż. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kazhuta Opublikowano 29 Sierpnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2011 Problem polega na tym że będę miał dostęp do tanich zegarów ale w wersji angielskiej. Ewentualnie czy napęd wskazówki od silnika DCI będzie pasował do benzyniaka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 29 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2011 w dieslu i benzynie były te same zegary. Nie wiem tylko czy części z sagema i jaegera są zamienne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kazhuta Opublikowano 4 Września 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Września 2011 A może ktoś rozbierał zegary Sagem i ma foto do obejrzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kreciq Opublikowano 4 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2011 w dieslu i benzynie były te same zegary Nie do końca. Inny był obrotomierz. Diesel wyskalowany jest do bodajże 5,5k obr/min, benzyna do 7k obr/min. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 6 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2011 kazhuta, kiedyś wrzucałem zdjęcia liczników sagema na forum. Są na pewno. Kreciq, mowa jest o phII, w tych modelach nie ma różnicy benzyna - diesel. W phI owszem, było tak jak piszesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi