art Opublikowano 5 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2007 Witam, przeszukałem forum, ale nie znalazłem czegos podobnego, moze zle przeszukalem za co z gory przepraszam :D Chodzi o to ze mam "tłuste " szyby, a objawia sie to tak: jest cieplo wszystko elegancko szyba czysta, ale jak popada, albo wilgotno jest to pojawia się problem, na szybach pojawia się tak jakby jakiś "tluszcz" czy cos i prawie nic nie widze, wyobrazcie sobie prawie cala szybe biala od takiego czegos, normalnie masakra. Wie ktoś może od czego to może być i jak się tego pozbyć ? dziękuje i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vivaldi Opublikowano 5 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2007 od wewnątrz czy od zewnątrz ? Na zewnątrz polecam stary indiański sposób truckerów --> ziemniak, odkrajać plasterki i smarować szybe. Odczekać z tą mazią 3-5 minut i zmyć (może być spryskiwaczem). :D działa, sprawdzone i 10x skuteczniejsze od Ajaxów czy Mr.Properów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 5 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2007 art chodzi pewnie o szybę od wewnątrz? Trzeba ją po prostu odtłuścić, najlepiej chyba będzie spirytusem, na czystej szmatce lub ligninie. Powinno pomóc na jakiś czas. Też tak mam, wycieram suchą czystą szmatką jak widać mazy, jak nie pomaga to j.w. PS Generalnie klima załatwia problem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Danielossss Opublikowano 5 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2007 polecam nie palić w aucie i nie korzystać z McDrive, a tłuszcz zniknie ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukaszzd Opublikowano 5 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2007 jeżeli to od wewnątrz to podejrzewam że kolega art używał sprejów do czyszczenia kokpitów i popsikał szybe problem znany ale rozwiązanie nieznane ojciec próbował alkoholem izopropylowym, acetonem, denaturatem i Bóg wie czym ale i tak to doskwierało rozwiązaniem czasowym czyli póki szyba nie osuszyła się była ircha która dobrze wycierała wode Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Easy Opublikowano 5 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2007 Tez mam tluste szyby od wewnatrz, ale ja pale w aucie i to przez to :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 5 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2007 lukaszzd, Ja stosuję do szyb taki preparat antyroszeniowy zakupiony w Real'cu za kilkanaście złotych i ściereczkę z mikrofibry nie zostawiającej "kłaczków" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukaszzd Opublikowano 5 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2007 Problemu z szybami tłustymi już niemam bo występował w starym wozie ale ircha do wycierania szyby jest całkiem niezła chociaż jak widziałem na myjni używali chyba tej mikrofibry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bargar Opublikowano 6 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2007 Może szampon do włosów przetłuszczających się pomoże :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vivaldi Opublikowano 6 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2007 [Ciecie] :D :D :D Regulamin wyraźnie zabrania cytowania poprzedzającego posta - Lewy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
art Opublikowano 7 Września 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Września 2007 No dzięki wam, tak to chodizlo o szybe od wewnatrz, nie jadam fast food, nie pale i nie pozwalam innym palic w samochodzie :D sprobuje zmyc to wszystkimi podanymi tutaj sposobami, dzieki i pozdrawiam :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 7 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2007 Ja bym polecił bardzo ciepłą wodę (nie gorącą zwłaszcza z rana) i kilka razy ten zabieg. Potem powycierać do sucha i powinno być OK. Ja tam bym nie stosował nijakich środków bo jedno usuniesz a drugie zasmarujesz ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robercik Opublikowano 7 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2007 Ja bym polecił aktywna piankę do czyszczenia szyb produkowaną przez firmę WURTH. http://moto.allegro.pl/item240936687_wurth...alna_od_ss.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 7 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2007 Nie jestem pewien ale wydaje mi się, że widziałem taka piankę w Lidu, chyba za ok 10 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Danielossss Opublikowano 7 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2007 WURTH, a Lidl to mała różnica, dla kieszeni z 10 zł, a dla auta dużo więcej. Ja bym raczej wypróbował ten pierwszy specyfik, bo na chemikaliach wurth raczej się nie zawiodłem (klimatyzacja, brudna karoseria, smar miedziowy). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi