Szymszon Opublikowano 2 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2011 (edytowane) Witam. Posiadam radio Alpine 4x45w (nie pamiętam modelu) w Megance po Lifcie z 99r. Chciałbym na przód założyć hertze dsk 130. Po 1.: Czy bez wzmacniacza będzie chociaż ciut różnicy między seryjnymi a dsk 130?. Po 2.: Czy głośniki wejdą na głębokość?. Czytałem że może być z tym problem w megankach, tymczasem facet który proponuje mi również ich montaż (musiccar) zapewnia że bez wycinania bez problemu wejdą. Z góry dzięki za odpowiedź i pozdrawiam!. Dodano: 02 wrz 2011 - 21:21 Chyba żeby wziąć helix dark blue? Edytowane 2 Września 2011 przez Szymszon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brudijr Opublikowano 2 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2011 130 wchodzą normalnie, rób jak chcesz, wygłusz drzwi :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziomek4007 Opublikowano 2 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2011 (edytowane) Pod samo radio to ponoć bardziej Helixy. Niedawno zamontowałem u siebie 52.1 na wygłuszonych (budżetowo) drzwiach, będą grały pod Alpine CDE 101RM. Nie sprawdzałem jak to gra bo czekam za ramką z ASO... :) Edytowane 2 Września 2011 przez ziomek4007 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymszon Opublikowano 3 Września 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Września 2011 (edytowane) W takim razie wezmę Helixy i wygłuszę drzwi, albo oddam do serwisu do wygłuszenia, chyba że będzie to bardzo drogie. Mam nadzieję że rzeczywiście nic nie będę musiał przycinać i wejdą na głębokość. W takim razie dzięki i pozdrawiam!. Ps.: Co do radia mam ALPINE CDE-9846R. Mam nadzieję że to radio da radę tym helixom. I czy ewentualnie gdybym nie zrobił tego wygłuszenia, pod samym radiem będa chociaż trochę lepiej grały niż te seryjne głośniki?. Edytowane 3 Września 2011 przez Szymszon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziambel Opublikowano 3 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Września 2011 Będą grały razem z tapicerką :) Daj pierścień z mdf i wygłusz drzwi, wtedy zagrają, a tak to będą brzęgolić :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymszon Opublikowano 3 Września 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Września 2011 (edytowane) Brzęgolić czyli dudnić?;p. Mi chodzi o to, czy chociaż trochę lepiej zagrają niż seryjne, w końcu seryjne też są zamontowane bez wygłuszenia. Wygłuszę drzwi, jak tylko znajde na to pieniądze, bo dla mnie to za trudne :). Edytowane 3 Września 2011 przez Szymszon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kipi Opublikowano 5 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2011 (edytowane) Mam zarówno te Hertze jak i tą Alpinke. Gra to miodnie nawet bez wygłuszania drzwi. Z tyłu jeszcze mam oryginalne i kiedyś nawet zastanawiałem się czy grają :) Co do różnic to jest ogromna, przepaść. Usłyszy nawet głuchy. Co do montażu to nie wiem jak w Megane I, ale w moim Scenic II musiałem podgrzać palnikiem gazowym te daszki w drzwiach. Dopiero wtedy weszły. Być może można osiągnąć jeszcze coś lepiej poprzez wygłuszenie, usztywnienie drzwi ale mnie to w pełni satysfakcjonuje. Bardzo rzadko się zdarza że jade sam i wtedy dopiero mogę troszkę poszaleć z głosem. Zdecydowanie polecam ten tandem. Edytowane 5 Września 2011 przez kipi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi