Przemek7 Opublikowano 4 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2011 Objaw przy wyłączonym silniku, klucz w stacyjce w poz. II, podświetlenie deski świeci pełną mocą. Naciśnięcie hamulca lub włączenie wstecznego powoduje przygasanie podświetlenia do ok. połowy "normalnej" jasności. Efekt nie występuje kiedy włączone światła postojowe/drogowe. Z problemem "da się żyć" jednak wolałbym zidentyfikować usterkę (słaba masa komputera, deski, reflektorów, kontakty na złączach wiązek?) nim się pogłębi lub przeniesie na inne elementy instalacji. Auto parkowane "pod chmurką". Pytanie - gdzie szukać, co sprawdzić w pierwszej kolejności? Może to znany problem jednak nic nie znalazłem "w temacie". Wszelkie rozsądne sugestie cenne! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 4 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2011 W pierwszej kolejności sprawdź masę przy tylnych lampach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gimak Opublikowano 4 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2011 Przerabiałem ten temat. U mnie przyczyną był słaby styk we wtyczce w lewej lampie. Najpierw wyjąłem wtyczki z obu lamp i przy wciskaniu pedału hamulca i wrzucaniu wstecznego oświetlenie nie migało, po włożeniu prawej wtyczki też wszystko w porządku, po jej wyjęciu i włożeniu lewej pojawiło się miganie. Jeden styk we wtyczce słabo kontaktował i był lekko przygrzany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemek7 Opublikowano 4 Września 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Września 2011 Dzięki, kostki do sprawdzenia, potwierdzę 12.09. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi