Gość ziebice1 Opublikowano 18 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2011 Mam pytanie do znawców tematyki ubezpieczeń. Czy zawierając ubezpieczenie OC na samochód na rok przy rozłożeniu na dwie raty nie opłacając drugiej raty pojazd jest ubezpieczony? Rozumie że mogą mi naliczyć odsetki,poprostu przysłali mi druk drugiej raty OC z niezgadzającą się datą(druga rata) rozpoczęcia ubezpieczenia na druku jest 01-09-20011r a powinno być 14-09-2011r. Dodzwonić się do kompetentnej osoby nie sposób(konsultanci nic na temat nie wiedzą,pan ostatnio powiedział mi że oni są firmą zewnętrzną),na e-maile nie odpowiadają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kreciq Opublikowano 18 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2011 Klik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aston76 Opublikowano 18 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2011 Czy zawierając ubezpieczenie OC na samochód na rok przy rozłożeniu na dwie raty nie opłacając drugiej raty pojazd jest ubezpieczony? Tak jest ubezpieczony tylko że nie ma opłaconej 2 raty. Potem dojdą karne odsetki za zwłokę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rolandzikl Opublikowano 18 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2011 OC bez opłaconej raty obowiązuje, co innego AC. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kreciq Opublikowano 18 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2011 Podpisując umowę OC, płacąc przy tym pierwszą ratę, otrzymałeś druczek o ubezpieczeniu z datą ważności na rok. To, że coś się nie zgadza z datą na drugiej racie, nie ma znaczenia dla każdego, kto będzie sprawdzał ważność polisy. Rachunek za drugą ratę jest tylko dla Ciebie, nikt nie będzie sprawdzał, w jaki sposób ją opłaciłeś. Ważna jest data obowiązywania polisy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi