trebor102 Opublikowano 12 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2012 Witam, W moim Scenicu - niestety miałem pecha. Wypadł mi ten klips i sprężynka ( niestety podczas jazdy) . Wiecie gdzie to można kupić (poza ASO)? Na allegro szukałem i nic....... Teraz muszę pokrywę otwierać ołówkiem...idealnie pasuje w ten otworek.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zawisza1980 Opublikowano 12 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2012 Chodzi o to Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trebor102 Opublikowano 12 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2012 Chodzi o sam "guzik" i sprężynkę . Na Twoim zdjęciu w tym "guziku" jest zamek, u mnie wkładki zamka nie było ( zamek centralny).Wygląda on jak w manualu zrobionym przez AZyja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieczar Opublikowano 13 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2012 zapytaj w ASO, czasem takie plastikowe duperele tam są tańsze albo w podobnej cenie niż na alledrogo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trebor102 Opublikowano 13 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2012 No i zapytałem.. kompletny zamek ( bo osobnych przycisków nie sprzedają) 275,00 zł i to na zamówienie- ASO w Bydgoszczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieczar Opublikowano 13 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2012 dzwoń do gości, może jeszcze mają i się ugadasz na jakąś dobrą cenę, nawet za komplet: http://allegro.pl/renault-scenic-i-szyba-klapy-tyl-uchylna-tylna-i2229937474.html http://allegro.pl/scenic-klapa-szyba-klapy-tyl-szyba-uchylna-silnik-i2231276184.html http://allegro.pl/renault-scenic-01r-blenda-klapy-bagaznika-d44-skc-i2270511175.html albo bierz komplet taniej niż w ASO http://allegro.pl/klamka-przycisk-otwierania-klapy-scenic-96-03-i2267378521.html swoją drogą cieszę się, że mi to się stało jak otwierałem klapę, zamiast wypaść gdzieś podczas jazdy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trebor102 Opublikowano 13 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2012 Dzięki za zainteresowanie i pomoc . Podzwoniłem , ale brak akurat tej części osobno- mogę cała klapę ( ale to nie mój kolor ). Pozostaje tylko ta ostatnia aukcja. Można się ugryźć w "przycisk" , taka cena. Popróbuję jeszcze na szrocie. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
utusiek Opublikowano 13 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2013 Witajcie, I mnie również dopadł ten problem. Gumkę (uszczelkę) to już wiem skąd, a może ma ktoś jakiś pomysł skąd wziąć sprężynkę :D ? Pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piok Opublikowano 13 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2013 które elementy potrzebujesz? :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
utusiek Opublikowano 17 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2013 (edytowane) Z tych rzeczy to tylko ta sprężynka by mi się przydała. Bo widzę, że też nie masz tej zawleczki na bolcu. W tym miejscu widać będę musiał zastosować wspomnianą wcześniej uszczelkę <_< To zamek naprawiony! Zestaw naprawczy z castoramy (gumka -uszczelka z zestawu naprawczego do baterii i sprężynka z działu metalowego :!: A tak dla ciekawskich (tych co się pytali co oryginalnie powinno być w miejscu naszych uszczelek) - znalazłem w klapie taki przerwany oring gumowy, całkiem podobny jak ten z naszego zestawu naprawczego z tą różnicą że w przekroju był kwadratem a nie kołem. Więc spokojna głowa :!: Edytowane 5 Lipca 2013 przez utusiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scenic.1.fl Opublikowano 30 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2015 Wiem, że to stary temat ale ma ktoś ten manual jak rozebrać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grego15 Opublikowano 22 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2016 W przypadku braku oringa konieczne jest rozebranie tapicerki i założenie go od wewnątrz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi