Sanay Opublikowano 25 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2011 Mam problem z bardzo małym zasięgiem pilotów centralnego zamka. Piloty działają z odległości max 1 metra i to właściwie jedynie z boków auta, stojąc z przodu lub tylu pojazdu już nie ma zasięgu. Oba (oryginalne) kluczyki działają tak samo, wymiana baterii nie pomogła. Czy ktoś spotkał się z takim problemem bo myślę że nie jest to normalne. Co może być przyczyną? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 26 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2011 Poczytaj: http://megane.com.pl/topic/232-kluczyki-kluczyk-immobi/page__hl__%2Bs%C5%82abo+%2Bdzia%C5%82a+%2Bpilot oraz http://megane.com.pl/topic/337-kod-immobileizera-aktywacja-dzialanie-budowa-kluczyka/page__hl__%2Bs%C5%82abo+%2Bdzia%C5%82a+%2Bpilot Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sanay Opublikowano 26 Września 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Września 2011 Te posty już przeglądałem wcześniej. Ja mam piloty RF a nie na podczerwień więc raczej linki mnie nie dotyczą (no chyba że coś przeoczyłem :) ). Jakie zasięgi pilota macie w swoich samochodach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 26 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2011 U mnie z 20-30 m :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
markar74 Opublikowano 26 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2011 U mnie zasięg ok.0,5 m od bocznej szyby, ale to mi zupełnie nie przeszkadza :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sanay Opublikowano 9 Lipca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2012 A może ktoś wie gdzie jest odbiornik pilotów radiowych w samochodzie? Dodano: 09 lip 2012 - 16:19 Po dłuższej przerwie udało mi się przypadkiem trafić na źródło problemu. Okazało się że ktoś montując alarm wcisnął centralkę i sterownik ultradźwięków we wnękę nad przewodami i bezpiecznikami czyli prawie pod zegarami. Odłączenie centralki spowodowało że zasięg pilota wynosi minimum 20 metrów kiedy wcześniej czasami musiałem podchodzić pod samą szybę. Mam nadzieję że ktoś z tego skorzysta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi