bobek1984 Opublikowano 25 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2015 (edytowane) Witam. Mam problem z otrzymaniem z otrzymaniem kodu Może wy coś poradzicie: VIN: VF1JA050525015633 Numery jakie znalazłem w kluczyku: 00098 na płytce b-s4101 na takim siwym prostokącie pa66-gf30 na plastiku na każdej z części kluczyka Te 3 też były na płytce (na takim bardzo małym czarnym kwadraciku) B01AK S1080 49004 Dzięki. Pozdrawiam. Edytowane 28 Listopada 2015 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Raq_ Opublikowano 29 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2015 bobek1984 - poszukaj na wewnętrznej części pilota karteczki z dwoma kodami, ew. zobacz do drugiego kluczyka To co podałeś to nie jest to o co chodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manio7102 Opublikowano 13 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2015 (edytowane) Proszę o wygenerowanie kodu immo nr kluczyka 99019 VF1JA0F Edytowane 13 Grudnia 2015 przez manio7102 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobek1984 Opublikowano 16 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2015 _Raq_ - to jest wszystko co mam w kluczyku, a mam tylko jeden. Podaj mi maila PW to podeślę ci fotki co mam w środku w kluczyku Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kitek Opublikowano 2 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2016 Witam Wszystkich. Immo temat morze który mnie również dosięgnął. Przyjechałem do rodziny na święta i sylwestra no i trzeba wracać, a tu lipa. Mrozy i immo nie działa. Bardzo proszę o pomoc w wygenerowaniu Kodu. Moje numery to : z VIN JAO2 z karteczki w kluczyku 98297 z płytki w kluczyku S108627BNO Błagam o pomoc. Jestem po za miastem i mam tylko dostęp do internetu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Raq_ Opublikowano 4 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2016 manio7102 i Kitek niestety też nie podaliście odpowiedniego kodu z kluczyka. VIN ok, powinno wystarczyć, ale kod musi być typu: 98191 SU5TR jak już ktoś wcześniej wklejał - bez tego nie pomogę wygenerować kodu immo. Kod 5cio znakowy u mniej jest 3 litery i 2 cyfry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slivkam Opublikowano 4 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2016 (edytowane) "Przycisnąć przycisk centralnego zamka..." w prawą czy w lewą stronę? Edytowane 4 Stycznia 2016 przez slivkam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kitek Opublikowano 4 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2016 (edytowane) W moim przypadku najprawdopodobniej jestem uziemiony, bo doszedłem do tego że mój kluczyk jest z transponderem i nie da się wygenerować kodu do immo :( Nie wiem co dalej robić ale dzięki za zainteresowanie. P.S Cyferki które podałem to wszystko co znajduje się w kluczyku. Edytowane 4 Stycznia 2016 przez Kitek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 4 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2016 Jeżeli centralny zamek nie jest na podczerwień (kluczyk z diodą), to faktycznie będzie kluczyk z transponderem. Transponder raczej się nie psuje, ale czasem uszkodzeniu ulegają pętle indukcyjne przy stacyjce. Można spróbować ją podmienić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kitek Opublikowano 4 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2016 Jutro ma do mnie podjechać jakiś meches z komputerem, to może coś zaradzi, a może chociaż powie co trzeba wymienić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 6 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2016 Na początek zajmij się pętlą indukcyjną. http://megane.com.pl/topic/66265-silnik-nie-odpala-szybko-miga-dioda-immo/page__p__450618__fromsearch__1#entry450618 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kitek Opublikowano 7 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2016 Renia odpalona. Zakończyło się wycięciem immo. Koszt usługi 350zł. Typ komputera ma wpływ na cenę. Ja mam Siemensa i ponoć jest więcej roboty . Najważniejsze że wszystko działa, łącznie z centralnym zamkiem . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sylwestrinio Opublikowano 13 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2016 Witam, u mnie również skończyło się w końcu wycięciem immo, zapłaciłem 450zł ale wreszcie problem z głowy. Dzięki za pomoc raz jeszcze! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manio7102 Opublikowano 25 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2016 U mnie też wreszcie auto odpalone,immobilizer usunięty za jedyne 200 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ilin Opublikowano 30 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2016 (edytowane) U mnie padł pilot w kluczyku. Oderwała się dioda podczerwieni. Po przylutowaniu nadaje.Aparat w telefonie pokazuje że świeci. Jednak w samochodzie nie działa ponieważ pewnie przy dłyższym wyjęciu baterii rozprogramował się pilot. Powstał więc problem z odpaleniem samochodu bo IMMO blokuje. Znalazłem program do generowania kodu ale w moim kluczyku nie ma karteczki z kodem. Gdzieś w sieci znalazłem że można użyć do tego nadruku na płytce kluczyka. Niestety próbowałem różnych kombinacji tych cyfr i kod jaki mi wygenerowało jest nieprawidłowy. Może ktoś pomoże jak to ugryźć. Samochód stoi unieruchomiony przed garażem. Renault Megane 1.6 z 1997r. Cztery cyfry z VIN BA0F Numery z płyki kluczyka CN2 2 S105065 Drugiego kluczyka nie posiadam. Poprzedni właściciel dał mi tylko kod do radia ale to pewnie inny kod. Edytowane 30 Stycznia 2016 przez ilin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi