remuch Opublikowano 6 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2011 (edytowane) Witam Jakiś czas temu pojawił mi sie Injection Fault i co za tym poszło - trudności w odpalaniu. Palił za trzecim "dotkniećiem", robił dużo białego dymu i poza tym nic więcej się nie działo. Jeździł dobrze, moc miał Okazało się ze padły mi 4 świece i na komuterze wyskoczył błąd czwartego wtrysku i jakiegoś chyba przekażnika do świec. Swiece wymienione, błedy skasowane, komuter nic już nie wyświetla...ale... Pali teraz za pierwszym "dotknieciem" ale nie tak jak zawsze...tzn kreci dłużej o jakieś 2-3 senundy. Poza tym wzrosło spalanie, wg komputera. Wcześniej komp pokazywał mi dobrze spalanie liczac metodami tradycyjnymi. Teraz spalanie w mieście pokazuja mi w granicach 6,9 (miałem 5,5), a w trasie 5,5 (miałem 4,5) Dodano: 06 paź 2011 - 19:19 Ok, poradziłem sobie... Na wszytskie te bolączki pomógł tryb testowy:] Edytowane 6 Października 2011 przez remuch Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jezior85 Opublikowano 6 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2011 Dodano: 06 paź 2011 - 19:19 Ok, poradziłem sobie... Na wszytskie te bolączki pomógł tryb testowy:] Możesz to rozwinąć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
remuch Opublikowano 6 Października 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Października 2011 (edytowane) Tryb testowy - na luzie z wciśnietym hamulcem, z włożona kartą i przyciśnietym przełącznikiem na prawej manetce (ten od przełączania wskazań komputera) wciskasz start. Zapal się wszystkie kontrolki jakie tylko sa, zegray zaczną szaleć. Wyświetli sie kikla komunikatów, a na koniec TEST OK (ja tak miałem;) Z trybu testowego wychodzisz przez wciśniecie guzika koło zegarów, tego od kasowania licznika. Po tej czynności wszystkie wyżej opisane problemnu zniknęły:) Edytowane 6 Października 2011 przez remuch Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jezior85 Opublikowano 8 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2011 Po tej czynności wszystkie wyżej opisane problemnu zniknęły:) Dzięki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi