irekbe Opublikowano 5 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2011 Witam. Potrzebuję zasilanie do pewnego urządzenia. Warunkiem jest, żeby zasilanie było non stop czyli nie odłączało się po zamknięciu samochodu. Do niedawna myślałem, że gniazdo zapalniczki jest zasilane nonstop, ale jednak wyłącza się po kilkunastu sekundach od zamknięcia auta. Może ktoś mi wskazać, który kabelek użyć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aston76 Opublikowano 5 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2011 Np. podtrzymanie pamięci radia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 5 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2011 Pytanie tylko ile to tajemnicze urządzenie "ciągnie" prądu? Może bezpieczniej będzie pociągnąć z innego miejsca? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
irekbe Opublikowano 5 Października 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Października 2011 Ciągnie 12 mA czyli znikomą ilość prądu. Takie np alarmy samochodowe też potrzebują podłączenia pod stałe źródło zasilania. Pytanie gdzie je znajdę konkretnie (poza podtrzymaniem radia, a to rzeczywiście dobry pomysł) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 5 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2011 Skoro ciągnie taki mały prąd podepnij się pod podtrzymanie pamięci radia, bo to wykonać najprościej i najszybciej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
irekbe Opublikowano 2 Stycznia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2012 Który to przewód? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 2 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2012 Nie wiem jak to dokładnie jest rozwiązane w M3, po prostu wyjmij radio i zobacz gdzie na kostce ISO jest + pamięci do radia. Taki obrazek jeszcze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi