barca8899 Opublikowano 23 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2012 Drodzy koledzy. Mam identyczne objawy.. co rozumienie pod terminem czyszczenia tych bezpieczników... Jak dokładnie to robicie? Czego używacie do czyszczenia. Za każdym razem jak jest ulewa lub utrzymuje się wysoka wilgotoność auto mi nie odpala. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MUFC Opublikowano 28 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2012 Znalazłem tą skrzynkę, tylko czy ktoś może mi powiedzieć jak zdjąć tą czarną obudowę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
art110377 Opublikowano 28 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2012 Od spodu wypnij dwa zatrzaski... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
getek Opublikowano 28 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2012 witam użytkowników, szukam podpowiedzi na następujący problem: otóż po mroźnej nocy wsiadłem do meganki scenic 1.9 dti. samochod odpalil normalnie, po przejechaniu kilometra zgasilem auto na pare minut, poczym znow zapalil normalnie, jednak po przejechaniu kilkudziesiaciu metrow auto zgaslo. krecilem troche, auto z trudem zapalilo i ponownie gaslo. jak juz zapali to doslownie na kilka sekund, obroty dochodza max do 20 a z wydechu kopci jak diabli. w czym problem? dodam ze zamierzalem oddac turbine do regeneracji. czy to moze byc wina turbiny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thoren Opublikowano 30 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2012 (edytowane) podłączam się do problemu... Po przekręceniu kluczyka "lampka zapłonowa" zaczyna szybko migać zamiast się wyłączyć... Oczywiście kręci akumulator ale nie odpala. Czy to też będą owe bezpieczniki? Niestety to nie są bezpieczniki... wymieniłem wszystkie na nowe i to samo dalej. Myślałem że to kluczyk... ale przy drugim kluczyku (nieużywany, był sprawny)reakcje są identyczne... Ma ktoś jakiś pomysł? Edytowane 30 Stycznia 2012 przez thoren Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aston76 Opublikowano 30 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2012 Padło immo w aucie, albo nie rozpoznaje kluczyka bo "zgubił" kod. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michael23 Opublikowano 19 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2012 Witam. Mam od niedawna Megane I phII i po ostatnim myciu samochodu zaczął mi torchę wariować. Podczas jazdy oborty potrafią spaść do zera mimo że słychać pracujący silnik. Gdy po czymś takim się zatrzymam jest loteria albo samochód zapali od razu albo po kilku próbach. Czy jakieś spięcie w tej skrzynce przy akumulatorze może to powodować? Dodam tylko że na drugi dzień auto chodziło dobrze dopiero po dwóch dniach te objawy sie powtórzyły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arturkowar Opublikowano 5 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2014 (edytowane) właśnie chyba to mi się zalało i zero reakcji tylko bialy dyn poleciał z tego badziewstwa mój post Edytowane 6 Stycznia 2014 przez P_r_z_e_m_o Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawid8283 Opublikowano 17 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2017 Witam,chciałem zapytać czy ktoś mógłby mi przesłać zdjęcie gdzie znajdują się bezpieczniki w podszybiu pod wycieraczkami w renault megane scenic.Mam problem z odpaleniem auta,otóż po deszczach gdy odpalałem auto kapała mi woda nad pedałami.Auto nie chce mi odpalić,i myślę że to może wina tych bezpieczników.Nie wiem gdzie one się dokładnie znajdują? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gimak Opublikowano 17 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2017 .Mam problem z odpaleniem auta,otóż po deszczach gdy odpalałem auto kapała mi woda nad pedałami. Nie wiem gdzie się te bezpieczniki w scenicu znajdują, ale to nie muszą być powodem kłopotów, ale coś zalane w kabinie samochodu przez kapiącą wodę. A tej kapiącej wody by nie było przy drożnych otworach ściekowych na podszybiu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 17 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2017 Mam problem z odpaleniem auta,otóż po deszczach gdy odpalałem auto kapała mi woda nad pedałami. Czyli masz zalane UHC, Natychmiast udrożnij odpływy z podszybia, wyjmij UCH, wyczyść i dokładnie wysusz.Gdzie są bezpieczniki jest napisane w instrukcji obsługi, dodatkowe materiały znajdziesz na Downloadzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawid8283 Opublikowano 18 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2017 (edytowane) Dziękuję za podpowiedz,auto odpaliło i odpływy z podszybia udrożniłem. Edytowane 18 Marca 2017 przez Dawid8283 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi