lala505 Opublikowano 20 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2011 (edytowane) Witam mam pewien problem niedawno temu stalem sie posiadaczem megany coupe 1.6 97 rok i mam maly problem jak wpadne megana w dziurę i Starznie rzuca samochodem znaczy tylem i cos huczy z prawej strony ale to chyba łozysko w bębnie i wyczytałem ze to moze być belka a regeneracja belki to koszt w Warszawie 600-900 zł i jeszcze wyczytałem ze są jakies zestawy naprawcze . I o to pytanie czy to jest belka i co tam sie zepsuło bo chce zaprowadzić do mechanika Megane ale nie chce zeby mechanik wprowadził mnie w maliny Regulamin pkt. 5.6, pkt. 5.7 -proszę poprawić i stosować się do regulaminu! 0cool Edytowane 21 Października 2011 przez 0cool Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dyziu Opublikowano 20 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2011 Jak rzuca tyłem to na początek sprawdź amortyzatory. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 20 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2011 Skąd jesteś dokładnie? Możesz podjechać do mnie to spróbujemy ustalić co to takiego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lala505 Opublikowano 20 Października 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Października 2011 (edytowane) Jestem z Warszawy mozesz zostawić swoje namiary jakies na priv jak ubezpiecze i przerejestruje to bym podjechal chetnie Regulamin pkt. 5.6, pkt. 5.7 0cool Edytowane 21 Października 2011 przez 0cool Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
razor Opublikowano 26 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2011 (edytowane) Witam skorzystam z okazji i podczepię się pod temat. Pisze w imieniu kolegi- z tego co mi wiadomo padła mu belka tył w renault megane coupe 1,6 (puka). Czy orientuje się ktoś czy istnieje warsztat lub sklep(firma) gdzie ów belkę można zamienić na regenerowaną? Ponoć mechanik krzyknął mu za belkę z wymianą około 1000zł . Kiedyś słyszałem o firmach ,które specjalizują się w regeneracji -zawozi się swoją a oni sprzedają regenerowaną. Kolega jest ze śląska więc jeśli jakieś namiary to gdzieś w tamte rejony. Z góry dzięki za pomoc Edytowane 26 Października 2011 przez razor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 26 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2011 Dziwne! Dlaczego kolega sam nie napisze? Wstydzi się czy pisać nie umie? Zaproś kolegę na forum. I od razu podpowiedz mu, żeby sobie przeglądnął sobie dział polecanych warsztatów tam znajdzie to czego szuka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
markar74 Opublikowano 1 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2011 Witam. Mam pytanie do lala505. Czy po wymianie (ew.regeneracji) belki już nie rzuca tyłem? Mam podobny problem np przy silnych podmuchach wiatru, czy jeździe w koleinach, czy zmianie nawierzchni drogi (np tam gdzie był zrywany asfalt podczas naprawy drogi) oraz zimą na sliskiej nawierzchni rzuca tyłem (buja na boki). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 1 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2011 :D Amortyzatory wymień Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
markar74 Opublikowano 1 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2011 Amortyzatory wymieniłem od razu, gdy tylko zaczęły się te historie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 1 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2011 Skoro tak, to wg mojej wiedzy możliwe jest, że po regeneracji beki problem może ustąpić, ale bardziej upatrywałbym tu problemu z geometrią tylnego zawieszenia. Nie przywaliłeś gdzieś bokiem? Sprawdź czy belka nie jest skrzywiona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi