dAsTi Opublikowano 6 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2009 Witam chciałbym się dowiedzieć jaki powinien być akumulator w scenicu 1.6 benzyna 98r. Mam 62Ah 510A wydaje mi się że jest za duży z kalkulatora znalezionego w internecie wynika że powinien być 45Ah 450A . Czy mogę włożyć centre future 50Ah 510A. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SoundWave Opublikowano 6 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2009 Moim zdaniem możesz, ja mam o bardzo podobnych parametrach aku i świetnie sobie daje radę, dzisiaj np. przy -13'C odpaliłem z kopyta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sergiu83 Opublikowano 6 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2009 http://www.akumulatorybosch.pl/numeracja_p...amochodu=127650 popatrz tutaj, wszak nie ma 1.6 ale zobacz jakie są przewidziane do silnika 1.4 (może ci się okno przeglądarki zmniejszyć !! ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zdunman Opublikowano 6 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2009 co firma akumulatora to inne zalecenia, najlepiej sprawdzić na tej stronce z jakiej firmy masz ten akumulator, wtedy będziesz miał pewność do jakiego motoru go zalecają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sergiu83 Opublikowano 6 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2009 co firma akumulatora to inne zalecenia to oczywiście tak ale na pewno im bogatsze wyposażenie ty więcej musi być Ah, nie zaszkodzi wsadzić większego niż zalecany (o 5-10 Ah). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kajo Opublikowano 6 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2009 Witam a ja natomiast wczoraj wsadzilem nowy mam diesla i mam 62 Ah 580 A Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rbit Opublikowano 6 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2009 Do 1.6 w benzynie, polecam akumulator Centra Futura 55 Ah, 600 A. Jest dość drogi (aktualna cena to około 300 zł) ale z 3-letnią gwarancją, w tym darmowe assistance w przypadku jego awari. Pojemność ma optymalną do tego modelu oraz wysoki prąd rozruchu, który jest szczególnie ważny podczas odpalania motoru w niskich temperaturach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SoundWave Opublikowano 6 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2009 Do 1.6 w benzynie, polecam akumulator Centra Futura 55 Ah, 600 A. Dokładnie mam taki, tylko chyba 52Ah, bo model sprzed 2ch lat. Też oczywiście go polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek79 Opublikowano 6 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2009 a czy tez macie klemy nakrecane na akumulator ?? czy to sa tylko jakies nakładki na te "bieguny" czy potrzebny jest specjalny akumulator ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robak Opublikowano 6 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2009 krzysiek79, to jest tylko nakładka na klemy można je ściągnąć i założyć spokojnie na nowy akumulator dAsTi, wg instrukcji (i tu kłania się opcja , sam kiedyś zamieszczałem wklejkę z instrukcji) dodam że do scenika powinien być to akumulator typu zamkniętego, najlepiej żelowy lub bezobsługowy gdyż akumulator znajduje się wewnątrz pojazdu pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojciech1973 Opublikowano 6 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2009 witam panowie poradżcie jaki akumulator do scenica 1,9dci rocznik 2001 bo padł orginalny i jaki kupic zeby pasował i troche pochodził z gory dziekuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robak Opublikowano 6 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2009 wojciech1973, do 1,9 dci 72 AH polecam centrę futura Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojciech1973 Opublikowano 6 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2009 Dzieki a czy bedzie pasował wymiarowo [ Dodano: 2009-01-06, 20:45 ] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 6 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2009 Weź jakiś "metr" i zmierz ten co masz i ten co zamierzasz kupić. :-P Sorry ale nie mogłem się powstrzymać :-> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bronius Opublikowano 6 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2009 wojciech1973, pamiętaj jeszcze po której stronie masz + Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi