nimrod32 Opublikowano 4 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2010 jasne, bo w twoim silniku panują laboratoryjne warunki dlatego Elf jest doskonały do Renault a mobil się nadaje tylko do mercedesów :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waldek708 Opublikowano 4 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2010 nimrod32, to tak samo jak napisać,że renault jeżdzi TYLKO na Michelin a na Goodyery juz nie pasują...no bo przeciez producent takie zakłada fabrycznie :-P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nimrod32 Opublikowano 4 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2010 Waldek 708 mój post to ironiczna wypowiedz skierowana do Kolegi Maniaka. Sadzę że przykład z oponami jest jeszcze lepszy.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jart Opublikowano 5 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2010 Ja niedawno kupiłem swojego scenica 2002r. z przebiegiem 79000 km (mam nadzieję, że nie kręcony ). A podaj kolego Vin-a??? Tak swjoją drogą jak przyjechała moja Megana to miała zalany ELF 5/40, ale wsadziłem jej nową turbinę, wyczyściłem kolektor, wydech i przewody powietrza z inter...a wlałem Valvoline 10/40 DIESEL!!!przebieg 165 tys.! Jestem bardzo zadowolony, zero wycieków, silnik pracuje jak nowy, aż micho ucho nacieszyć, i na miarce poziom stoi!!!Pali super, turbinka po 3 tys km lekko i z gracją ciągnie jak tylko zapragnę!!! Ech..żeby żona była tak bezawaryjna i cicha!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maniak Opublikowano 5 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2010 nimrod32, to tak samo jak napisać,że renault jeżdzi TYLKO na Michelin a na Goodyery juz nie pasują...no bo przeciez producent takie zakłada fabrycznie :-P jasne, bo w twoim silniku panują laboratoryjne warunki dlatego Elf jest doskonały do Renault a mobil się nadaje tylko do mercedesów :( Obaj nie zrozumiałeś moje wypowiedzi z której jasno i wyraźnie wynika, że nie uznaję tylko i wyłącznie Elfa - uznaję również inne oleje które spełniają normy Renault a których jest na rynku kilka i nie są to same Elfy :( Podobnie jak z oponami - wybieram najlepsze a nie takie jak seryjnie są montowane. przebieg 1650tys.! ILE??? :shock: :-o Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waldek708 Opublikowano 5 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2010 uznaję również inne oleje które spełniają normy Renault a których jest na rynku kilka i nie są to same Elfy no i bardzo dobrze Nie wiem czemu ludzie sie tak tym tematem olejowym podniecają...przecież 1.9dCi to stara 8 zaworowa konstrukcja ;-) Lać 5W40 lub 10W40 i musi jeżdzić :-P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mdrabus Opublikowano 7 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2010 a co wlać do megane 1,6 16v 129 tys przebiegu wlany olej- nieznany nie wiadomo czy licznik niebył cofany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arczi92 Opublikowano 7 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2010 5w30 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tebe Opublikowano 7 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2010 A 5W-40 nie może być ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arczi92 Opublikowano 7 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2010 tebe, to jest obojętne, chodzi mi ze raczej przy takim przebiegu syntetyk jest wlany ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tebe Opublikowano 8 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2010 Ja mam prawie 100 tys i mechanior radził 10W-40, ale wymienie na 5W-40. Moze nie będzie brał oleju Na półsyntetyku wziął może 0,05 czy 0,1l oleju. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arczi92 Opublikowano 8 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2010 Ja do siebie leje 5W30 pełny syntetyk, tak jak od poczatku było lane w tym aucie ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tebe Opublikowano 8 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2010 Znalazłem kartkę, że był lany total Q7000 czyli półsyntetyk, ale wleje 5W-40. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jart Opublikowano 8 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2010 Ja bym nie ryzykował z tym przejściem na syntetyk, może nie pod względem przebiegu ale nawet wieku auta, moim zdaniem i JA bym zalał coś lepszego 10/40..polecam Valvoline..Ale to tylko moje zdanie, bo kilkakrotnie tak postąpiłem i wszystko grało! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tebe Opublikowano 8 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2010 No tak. Mimo wszystko są tacy co mówią, że nie ma problemu z takimi zmianami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi