gojgien Opublikowano 16 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2008 Paweł Gajewski, Ja bym Ci sugerował zabudować to ustrojstwo pod maską, nie wiem jak u Ciebie ale ja mam na lewym nadkolu, skrzynkę z bezpiecznikami, pod nimi są złączki od świateł. Tam można znaleźć wszystkie potrzebne przewody. W tym rozwiązaniu, nie istnieje problem znalezienia miejsca na przeprowadzenie kabli ze środka, do komory silnika, przez przegrodę czołową. Warto to przemyśleć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł Gajewski Opublikowano 16 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2008 ok. Ale jak znależć w tej skrzynce odpowiednie przewody? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 16 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2008 miernik lub lampka kontrolna z żaróweczki 12V na przewodach i po zapaleniu danych świateł sprawdzać gdzie jest napięcie a po wyłączeniu zanika. Wydaje mi się, z tego co pamiętam, że na tej kostce reflektory lewy i prawy, maja już oddzielne kabelki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł Gajewski Opublikowano 16 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2008 Na razie dzięki. Po niedzieli będę próbował coś z tym zrobić. W razie problemów jeszcze się odezwę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lewy Opublikowano 16 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2008 Tu masz rospiskę: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dudu Opublikowano 17 Lutego 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2008 Nie wiem jak w megankach z 2001 r. ale jak się założy automat to długie nie będą poprawnie działały. Tzn. żeby długie się "zatrzasnęły" trzeba i tak przekręcić ręcznie wyłącznik. W przeciwnym wypadku po pociągnięciu dźwigni do siebie długie się zapalą a po puszczeniu zgasną. Bez włączenia ręcznie świateł możemy tylko mrugać długimi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lewy Opublikowano 17 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2008 Tak być powinno. Aby zatrzaskiwały sie zawsze, trzeba niestety ingerencji meczanicznej. Po włączeniu świateł ustępuje blokada i dźwignię można pociągnąć bliżej do siebie gdzie już działa zapadka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dudu Opublikowano 18 Lutego 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2008 Lewy a czy masz może jakąś foto instrukcje jak to zrobić i co "usunąć" aby nie trzeba było włączać świateł ręcznie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 18 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2008 dudu, nie do zrobienia. Z automatu musiałbyś podłączyć i do mijania i do drogowych. (oczywiście jeszcze do postojowych, z powodu oświetlenia tyłu i do podświetlenia tablicy, przełączników i pozostałych) Szkoda zachodu, za wielka przeróbka instalacji. Z tej też przyczyny ja zrezygnowałem z automatu do zapalania świateł po rozruchu silnika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dudu Opublikowano 19 Lutego 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2008 Ja założyłem i jak chce długie włączyć to niestety muszę sobie ręcznie włączyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zdunman Opublikowano 19 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2008 dudu, musisz rozebrać manetkę od włączania świateł jest tam taki plastik (zorientujesz sie jak rozbierzesz), który uniemożliwia włączenie długich świateł bez uprzedniego włączenia (manetką) świateł mijania. Trzeba ten kawałek plastiku (ten co blokuje) zeszlifować. Rozbierałem tą manetkę kilka razy, ale nigdy nie było okazji zrobić zdjęcia. Jak bardzo chcecie to rozbiorę ją jeszcze raz i zrobię foto (kiedyś obiecywałem - ale się nie wywiązałem bo temat umarł) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lewy Opublikowano 21 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2008 Myślę, ze dla idei nie ma co psuć samochodu, chyba że masz jakąś manetkę w domu zapasową. Jak sie ją rozbierze, to widać czego trzeba się pozbyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dudu Opublikowano 9 Marca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2008 Jak bardzo chcecie to rozbiorę ją jeszcze raz i zrobię foto (kiedyś obiecywałem - ale się nie wywiązałem bo temat umarł) Jak by ci sie chciało to zrób foto-instrukcje co i jak trzeba zrobić. Sądzę że wielu osobom się to przyda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qwerty1234 Opublikowano 6 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2010 Tu masz rospiskę: Będę wdzięczny jeśli ktoś przetłumaczy te oznaczenia na polski, bo z językiem u mnie ciężko. Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemek_el Opublikowano 12 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2010 Witam. Pisze tu pierwszy raz chociaż już niejedna porada mi się przydała Zastanawiałem się nad montażem automatycznego włącznika świateł, znalazłem http://www.amt-alarmy.pl/index.php?t=1356 który w opisie ma coś takiego: - wejście zmiany świateł mijania/drogowe dla samochodów Renault (zmiana tzw. 'cynkówką') , dzwoniłem do AMT i Pan mówił że to działa tak że trzeba przytrzymać ok 2 sekund manetkę w stronę włączenia świateł długich i włączają się one na stałe (bez włączania mijania) i taką samą czynność trzeba powtórzyć aby wyłączyć te światła. mówił tylko że coś z diod trzeba zrobić jeszcze ale musi poszukać schematu. czy może ktoś miał z czymś takim do czynienia? Zobaczcie: "Rys.1.–Instrukcja montażu dla!Trybu 1" w załączonym pliku Może ktoś coś wymyśli aby bez problemu działało zmienianie na długie. [ Dodano: 2010-08-05, 23:24 ] Witam. Zakupiłem w.w. układ, zamontował mi go elektronik i długie światła działają bez przerabiania manetki. Mogę mrugać długimi oraz mogę je włączyć/wyłączyć przy załączonym UWS. Układ zmontowany bez dodatkowych elementów. jeśli ktoś będzie chciał zamontować automatyczny włącznik świateł i chce aby długie działały bez problemu to polecam 73700268d01.pdf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi