wiktoroli Opublikowano 6 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2011 Witam! W moim scenicu po podłączeniu komputera wyświetlił się błąd P1436. Wiecie może co on oznacza? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 7 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2011 Posiadasz filtr cząstek stałych? Znalazłem oznaczenie tego błędu ale bez literki "P":Regeneracja filtracząstek stałych niemożliwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wiktoroli Opublikowano 8 Listopada 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2011 Przejechałem 10 km na 3 biegu przy 4000 obrotów. Regeneracja katalizatora wykasowala sie z komputera. Dzięki za informacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jasecki Opublikowano 9 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2012 Mi też pojawił sie komunikat "zregeneruj katalizator". Wybrałem sie z Jeleniej Góry do Wrocławia i już w Kaczorowie (kilkanascie kilometrów od JG) komunikat znikł. Ale do Wrocka i tak pojechałem dla pewności. Jechałem na 4 biegu między 70 a 90 km/h do samego Wrocka. Z powrotem już normalnie. Na razie jest dobrze. Zobaczymy, czy znowu kominikat sie nie pojawi, bo przeważnie jeżdże po mieście, a właśnie w takich warunkach zapycha się ten filtr cząstek stałych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 9 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2012 Clipem mozna sprawdzić historię FAPa, każda udaną/nieudaną próbę wypalenia na drodze komputer zapisuje. Jesli będzie 10 niepowodzeń to wywali błąd na desce rozdzielczej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MEGIGG1 Opublikowano 28 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2013 Witam . To mówicie ze kod P1436 odpowiada za filtr cząstek stałych , a myślałem że za "obwód zwolnienia pompy systemu wtrysku wtórnego powietrza-usterka elektryczna" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi