Kaziu Opublikowano 14 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2007 Witam wszystkich. Jak dotąd nie miałem problemu z silniczkiem - 1.5DCi, działał bez zarzutu. Ostatnio coś się stało: w przedziale obrotów 2700-3000 nie ma mocy a na 5 biegu w ogóle nie przyśpiesza. Poza tymi obrotami, czyli poniżej 2700 i powyżej 3000 działa prawidłowo. Czy ktoś może ma pomysł, co może byc przyczyną?? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gacek_fm Opublikowano 14 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2007 Może to być jeszcze zawór EGR nie koniecznie turbina. Poszukaj na forum było trochę o tym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaziu Opublikowano 24 Września 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Września 2007 Fakt, przyczyną było to głupie ustrojstwo EGR. Poczytałem troche o nim i co dziwne wystarczyło, że go odpiołem i samochód odzyskał moc. Ale chyba trzeba będzie poszukać nowego. Najchętniej bym go całkiem wyrzucił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vivaldi Opublikowano 24 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2007 skoro sie nie buntuje po odpięciu to tak zostaw ;) ;) a ekologów miej w d... z tyłu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi