Skocz do zawartości

Nasza strona utrzymywana jest wyłącznie z reklam. Dlatego prosimy o wyłącznie AdBlocka w przeglądarce podczas korzystania z witryny https://megane.com.pl

Sklep z częściami do Renault - sprawdź iParts.pl

Fabryczna instalacja gazowa

Garii

Rekomendowane odpowiedzi

Jakoś mnie Twoja interpretacja nie przekonuje. Gdyby było naprawdę tak jak piszesz, to każdy, szczególnie z montażyści którzy w tym siedzą, oraz ja, szukałby instalacji fabrycznej.

"Zwykłą" instalację wystarczy tylko zgodnie ze sztuką zamontować i o czasie wymieniać filtry, a nie powinno być problemów z rozjeżdzaniem map, w tak prostym silniku jak Twój.

Montując takie BRC SQ24 za 2500zł z montażem, masz legalną intalację z dwuletnią, na dobrych podzespołach i spokój na parę lat.

No własnie 2500pln za instalację.... a dedykowana 5000pln i tu masz odpowiedź dlaczego do tego nikt nie dąży... tym bardziej juz długo śledze forum www.lpg-forum.pl i tak jak tam większość montażystów pisze, 99% dzwoniących o instalke pyta o CENE nie co zostanie założone.....

Co do BRC masz rację bardzo dobra instalacja, ale nie jest lepsza od AG SGI...

A pomyślałeś, że jakakolwiek nieszczelność, wybuch czy wypadek z Twoim udziałem (nawet bez Twojej winy) gdzie niezalegalizowana instalacja czyni Cię sprawcą spowodowania zagrożenia zdrowia i życia? To już podlega pod KK.

Przesadzasz... właśnie brałem udział w wypadku, najechało na mnie auto, gaz nie wbity.. i nikogo to nie interesowało, a rzeczoznawca PZU stwierdził że jego nie interesuje gaz jeśli nie jest wbity, i nawet stwierdził że dobrze że go nie ma w dowodzie bo niepotrzebnie zaniża wartość auta....

Panowie żyjemy w Polsce....

Główna ich wada, to druciarz który ją źle zamontuję, a przy dobrym montażu paramatrami nie będzię odbiegać od fabrycznej.

No właśnie to nie wystarczy... wejdź na forum LPG i zobacz STAG 300 ISA i zobaczysz jaki to bubel, a jest montowany... sam miałem i dlatego wolałbym dedykowaną instalkę :)

Pozdrawiam

Co do BRC masz rację bardzo dobra instalacja, ale nie jest lepsza od AG SGI...

Jest dobra i wystarczająca bo tym wypadku stosunek ceny do jakości jest po stronie BRC.

STAG 300 ISA i zobaczysz jaki to bubel

Zależy jeszcze jakie komponenty, bo Stag to tylko sterownik. Dlatego ja zdecydowałem się na kit jednej firmy w rozsądnej cenie.

wejdź na forum LPG

Jestem tam, częściej niż tu.:)

Pozdrawiam