Gregor007 Opublikowano 26 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2011 (edytowane) Witam Wszystkich Mam Megane 2 Ph2 silnik 1.6 benzyna Auto jak jest zimne czasem nie chce kręcić rozrusznikiem, chyba coś z kabelkami lub bezpiecznikami w module UPC (tym na nadkolu obok akumulatora). Niestety po zdjęciu pokrywki i odkręceniu śruby od plusa na module, modułu nie mogę wyciągnąć (coś go trzyma), boję się żeby czegoś nie urwać, mam wersję z kabelkami i bezpiecznikami zamontowanymi od dołu modułu (chyba takie zaczeli montować po liftingu) i trzeba go wyjąć, żeby dostać się do nich Czy komuś już się to udało? Edytowane 26 Listopada 2011 przez Gregor007 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 26 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2011 (edytowane) Jest to opisane w tematach o podłączeniu świateł dziennych, (jest to do Scenica ale powinno być podobnie w Megance) są nawet fotki. Trzeba odłączyć i wyjąć akumulator, oraz zdemontować jego podstawę. Wówczas można wysunąć "szufladę" z UPC. Sprawdź jednak najpierw podłączenie rozrusznika, jest to łatwiejsze, a rozbieranie UPC może okazać się niepotrzebne. Edytowane 26 Listopada 2011 przez gojgien Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregor007 Opublikowano 26 Listopada 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2011 rozumiem, ale i tak powinno się dać moduł wysunąć choćby na dwa centymetry, bez wyjmowani aakumulatora, a on ani drgnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 26 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2011 Przeczytaj co polecałem. Moduł w szufladzie siedzi na 2 zatrzaskach. Odczepisz dopiero jak wysuniesz. Tak przynajmniej jest to opisane w tamtym temacie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregor007 Opublikowano 26 Listopada 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2011 przeczytałem, tylko ta szuflada z modułem nie che się wysunąć, ale sięgnę najpierw jak polecasz do podłaczenia rozrusznika, dziękuję bardzo za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi