endru Opublikowano 16 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2007 W ciągu 1,5 roku trzeci raz poszło mi łożysko jaka moze być tego przyczyna ??? Zadając, tak szczegółowe pytanie, otrzyma sie prawdopodobnie równie szczegółową odpowiedź :D - Lewy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vivaldi Opublikowano 16 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2007 jakie ? oporowe w skrzyni, koła przedniego, koła tylnego, alternatora, ślizgowe wentylatora ;-) :D dobrze , że jeszcze bardziej nie zawęziłeś do : "w ciągu 1,5 roku padło mi, jaka przyczyna?" :D :D :D --> jeżeli tylne może krzywa belka lub przeciągnięte przy montażu (prasy używał ? czy siekiery i młotka ?) , jeżeli przednie może krzywa piasta albo w jednym i drugim przypadku kupione badziewie np Optimala. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lewy Opublikowano 16 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2007 Też miałem to napisać, jednak dział w jakim znajduje się wątek tłumaczy o jakie łożysko tu chodzi. Autor, mógłby jednak wysilić sie na nieco mniej enigmatyczne zdanie, bo nadal nie wiadomo czy przednie czy tylne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
endru Opublikowano 17 Września 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Września 2007 Już wyjaśniam jest to ciągle to samo łożysko tylne lewe , łożyska są kupowane lepszej jakości i montowane przez mechanika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 17 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2007 lepszej jakości A konkretnie :D Jakieś oznaczenia, nazwa, firma :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bargar Opublikowano 17 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2007 Chyba czas zmienić mechanika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
endru Opublikowano 17 Września 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Września 2007 Niestety nie wiem jakiej firmy są te łożyska ale jest to znajomy mechanik i badziewia by mi nie dał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bronius Opublikowano 17 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2007 ewidentnie jak tak lecą to musi być przyczyna albo w krzywym tylnym zawieszeniu albo w sposobie montażu przez mechanika - kup łożysko snr i zamontuj je u innego mechanika może już nie padnie tak szybko ;-) cóż, nie napisałeś skąd jesteś bo nie chcesz więc nikt Ci nie poleci sprawdzonego mechanika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
endru Opublikowano 17 Września 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Września 2007 Łożyska są firmy SKF bo znalazłem opakowanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bronius Opublikowano 17 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2007 skf robi łożyska walcowate a snr kulkowe i te skf dużo wcześniej padają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
endru Opublikowano 17 Września 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Września 2007 Ok dzięki za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Human Resources Opublikowano 18 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2007 endru-najpierw ;) sobie koła wyważ i zobacz czy nie masz krzywych felg ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vivaldi Opublikowano 18 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2007 Łożyska są firmy SKF bo znalazłem opakowanie firma jak najbardziej OK ;) , dalej --> zapytaj mechanika czy wbija czy wprasowuje (drugie rozwiązanie bardziej humanitarne ;) ), oglądnij opone jak wyząbkowana to i ona może dawać efekt huczenia jak przy padniętym łożysku a skoro wyząbkowana moze amor padł co skraca drastycznie żywotność łożysk. Jak długo masz to auto ? nie pocalowałeś krawężnika gdzieś na ręcznym w zimie ? Nawet delikatnie ? ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hydraulikbp Opublikowano 2 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2008 Podepne sie pod ten temat bo mi tylne łozysko poleciało i mam pytanie czy w megance kombi 2001r mozna wymienic same lozysko czy trzeba komplet? :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Human Resources Opublikowano 3 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2008 możesz pojedyńczo wymieniac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi