Mientex Opublikowano 3 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2011 Witam ostatnio zauważyłem że nie działa mi zmiana intensywności podświetlenia deski rozdzielczej to pokrętło koło regulacji wysokości świateł teraz pytanko co może być przyczyną jak to naprawić :) ? Z góry dzięki za pomoc! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0cool Opublikowano 3 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2011 Czy działało wcześniej ? Nie działa, rozumiem że pomimo kręcenia świeci z tą samą intensywnością, tak ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mientex Opublikowano 3 Grudnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2011 Tak wcześniej działało, dokładnie tak jak napisałeś pomimo kręcenia świeci tą samą intensywnością :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 3 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2011 Kiedyś było o tym pisane, sprawdź czy nie ma w tym pokrętle upalonej ścieżki. 2 torxy odkręcasz ten panel po zdjęciu klapki bezpieczników, później 2 małe torxy odkręcasz i masz regulator w ręku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mientex Opublikowano 4 Grudnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2011 Mam już ten regulator przed sobą tylko jak dostać się do środka niego bo tylko przez tą dziurkę widzę ścieżki i nie wydaje mi się żeby były jakieś popalone w załączniku dodaje fotki :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek_c Opublikowano 4 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2011 Spryskaj środkiem który poprawi kontakt np. Kontakt, Elektrosol lub czymś do mycia elektryki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mientex Opublikowano 4 Grudnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2011 A woda destylowana może być ? Albo jak zdjąć tą plastikową obudowę żeby dobrać się do płytki wtedy myślę można byłoby zrobić lepszą analizę problemu :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0cool Opublikowano 4 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2011 Przed rozbieraniem, podpiąłbym pod miernik i sprawdził czy rzeczywiście to jest przyczyną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fred Opublikowano 4 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2011 Czy po odpięciu ściemniacza podświetlenie zgasło czy świeci nadal ? Jak świeci to jest zwarcie gdzieś na przewodach, a jak zgasło to ściemniacz robi problemy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mientex Opublikowano 4 Grudnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2011 Po odłączeniu podświetlenie deski jest bardzo słabe wręcz znikome ale się świeci.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fred Opublikowano 4 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2011 No to walnięty ściemniacz. Pamiętam, że swój rozbierałem (z ciekawości), ale jak to zabij mnie, teraz już nie powiem. Póki co zamiast niego daj zworę, żeby deska świeciła i pokombinuj nad rozebraniem lub wymianą na nowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mientex Opublikowano 4 Grudnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2011 Okej dzięki za pomoc :) to w takim razie chyba wymienię na nowy znalazłem już za grosze na allegro http://allegro.pl/renault-megane-scenic-99-03r-sciemniacz-wskaznikow-i1936795164.html a co do samego ściemniacza co mogło być przyczyną że padł bo jakieś 2 tygodnie temu ładnie sobie działał :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej27r Opublikowano 4 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2011 (edytowane) Kiedyś było o tym pisane, racja i to ja pisałem,bo też mi już kiedyś padł ,jeśli po zwarciu obu pinów we wtyczce idącej do ściemniacza jest poprawa winowajca trafiony .To ustrojstwo jest rozbieralne ,i ta blaszka ze ścieżkami daje się wyciągnąć,kiedyś pamiętam,że chciałem te ścieżki połączyć lutując,ale na niewiele to sie zdało ,warto zakupić sprawny,u siebie zamontowałem ze scenica i śmiga już kolejny rok . tu był poruszony ten problem : http://megane.com.pl/topic/18188-brak-podswietlenia-zegarow/ Edytowane 4 Grudnia 2011 przez andrzej27r Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mientex Opublikowano 4 Grudnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2011 Okej dziękuje wszystkim za pomoc :) Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi