JuveFan Opublikowano 7 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2011 Po paru latach używania meggi, czas na naprawę poniektórych elementów :) Tylni lewy pas, od momentu zakupu, nie zwijał się. Rozebrałem, napinacz prawdopodobnie odszedł do stwórcy..i potrzeba mi nowego pasa :P I teraz pytań kilka: - orientuje się ktoś ile kosztuje w ASO pas na tył dla meggi II po lifcie? (2006 rok) - czy będzie pasował pas z meggi phI ? (mam problemy z instalacją diagoys'a :) a sprzedawcy na allegro w większości nie mają pojęcia z której wersji meggi jest pas) - kombi / sedan / hb = jest różnica w tylnim pasie (dla phII?) podziękował za odpowiedzi! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nel Opublikowano 7 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2011 950zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr87 Opublikowano 19 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2015 Odświeżę temat. Dziś cena takiej usługi w ASO Renault wynosi około 1400 zł... Czy jest jakaś firma w Warszawie, która zrobi to dla mnie taniej i równie fachowo a nawet bardziej ;) ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
haszczur Opublikowano 25 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2015 Jeżeli pas nie zwija się a nie uległ uszkodzeniu podczas wypadku należy rozciągnąć go do maksimum (nie demontując z auta) przeczyścić po całości chusteczkami nawilżanymi np domestos lub im podobnymi, odczekać aż przeschną, spryskać szmatkę silikonem w sprayu i wcierać po całości w pas. Pas nie zwija się nie dlatego, że słaba sprężyna tylko dlatego, że jest brudny, zakurzony i podczas nawijania stawia opór. Testowałem w Meganie II i Scenicu II. Też myślałem, że pasy do wywalenia, były jak stara guma z gaci a po zabiegu idealne. Kto by kupował do takiego starego auta pasy w serwisie po 1400 za szt. nawet jakby komplet kosztował 1400 to i tak o 1200 za dużo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr87 Opublikowano 25 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2015 Chodzi mi raczej o to, że pasy ani się nie zwijają, ani nie rozwijają. Są zablokowane w obie strony. Rozebrałem oparcie, dostałem się do mechanizmu zwijającego i okazało się, że sprężyna, która odpowiada za cały mechanizm jest uszkodzona (odpadła plastikowa przykrywka, sprężyna jest na wierzchu). Dlatego muszę wymienić cały pas. Pytanie, gdzie w Warszawie mogę to zrobić dobrze i za rozsądną cenę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bert32 Opublikowano 26 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2015 A nie lepiej kupić używany na allegro ?? sam miałem problem z tylnym pasem bo był zszywany po wypadku i nie zwijał się do końca. Wymiana załatwiła problem i nie była zbyt droga ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
haszczur Opublikowano 26 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2015 Jak chcesz to pojedź na Góraszkę jest to szrot samochodowy. Nie wiem z której strony Warszawy mieszkasz.Ja tam kupuję od lat. Mam też pewne źródło w Kobyłce, uczciwy chłopak, jest też miejscówka na Trakcie Brzeskim Auto-Mazowsze, chłopak ma francuzy na Trakcie Lubelskim tylko jest droższy.Jak cię to interesuje to odpisz podam dokładne namiary i nie patrz czy to używane czy nie na pewno sprawne, możesz wybierać, przebierać, ceny przystępne. Wiem na 100%, że serwisy się u nich zaopatrują. Nie raz widziałem jak robią tam zakupy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr87 Opublikowano 27 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2015 Panowie, super za porady gdzie mogę kupić. Teraz pytanie - gdzie mogę to zamontować? I za ile? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
haszczur Opublikowano 27 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2015 Sam wymienisz. Najwięcej siły potrzeba do zdjęcia wewnętrznej osłony słupka tej dolnej resztę też demontuje się siłowo ale z wyczuciem i w odpowiednim kierunku. Nie mam fotek ale wymieniałem ostatnio pas u siebie w Scenicu II poszło sprawnie bez zniszczeń a system czy to Megane czy Scenic jest niemalże identyczny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
volfeer Opublikowano 27 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2015 Wy tak serio? Chciecie oszczędzać kilka zł i kupować powypadkowe pasy? Przecież ten element może Wam uratować życie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr87 Opublikowano 28 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2015 Szczerze, to najbliższa mi jest filozofia kolegi volfeer. Dlatego też pytam o profesjonalny warsztat. Pytanie nadal aktualne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
haszczur Opublikowano 30 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2015 Jakie powypadkowe? Czy ktoś pisał o tym żeby kupować pasy po dzwonie?! Napisałem o sprawdzonych miejscach, ludzie sprowadzają pojazdy w całości, sam możesz sobie wymontować. Skoro nie chcecie oszczędzać to po co pytania o warsztat? Wpisać w wyszukiwarkę serwis Renault i po problemie. Przecież tylko w autoryzowanym warsztacie Renault mają pojęcie o wymianie pasa a poza tym może kawą poczęstują. Tak na marginesie tak jak już wyżej pisałem sam osobiście na własne oczy widuje ludzi z autoryzowanych serwisów jak robią zakupy na szrocie dla takich klientów jak wy. Mam trochę pojęcia na te tematy i nie będę tu pisał co się dzieje w serwisie i jak was walą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr87 Opublikowano 4 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2015 Widzę, że pisanie wprost na niektórych nie działa. Napiszę inaczej - i proszę bez odpowiedzi dotyczących pochodzenia pasów - czy znacie i jesteście w stanie polecić warsztat, w którym wymienioną mi pas bezpieczeństwa, a będzie to inny warsztat niż ASO renault? Pytam, bo ASO renault za samą czynność życzy sobie blisko 800 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi