ostryo87 Opublikowano 18 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2011 Witam,może ktoś wie od czego może jeszcze pasować antena do Megane I? Patrzyłem na allegro i nie ma nic do mojej meganki. A złamał mi się element który jest w dachu. Sam bat jest dobry... Jak ktoś ma lub wie gdzie można załatwić ten element to był bym wdzięczny. Napisze ze jestem z okolic Wrocławia jak ktoś by znał jakiś sklep w mieście to proszę namiary.] Dzięki Przepraszam jeśli powtarzam temat ale dawno już nie byłem na forum i troszkę się zmieniło. Muszę się poduczyć :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 18 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2011 Tematyka już poruszana na forum. Albo na szrocie albo na pewnym portalu lub w ASO Taniej podobno w ASO Cytroena a pasuje. Użyj opcji :) i poczytaj na forum. Przeglądnij dział gdzie są polecane sklepy we Wrocławiu, tam też można pytać. O części używane pytaj w Siechnicy i koło Chrząstawy coś jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 19 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2011 Jak kuzyn szukał, to ostatnio najtaniej było w ASO Opla (antena od Vivaro). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danielswd Opublikowano 19 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2011 siemka żeby nie pisać nowego tematu o antenie to zapytam tutaj :) mam też problem ze złamana antena tylko u mnie złamany jest bat a końcówka trzyma i tu pytanie czy to się wykręca czy jak? megane I phII Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 19 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2011 Tak wykręca się, a nową tanio zakupisz w salonie peugota przy drodze DK78 Wodzisław- Rybnik. Osobiście tam kupowałem do starszego sceniola. Podstawę i bat można kupować oddzielnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danielswd Opublikowano 19 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2011 he to u mnie jakoś ciężko trzyma:P ale spróbuję się z tym jeszcze pobawić :) i bat kupiony w peugot pasuje do podstawy megane? czy lepiej kupić komplet? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 19 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2011 :) Potrzebujesz 2 pary kombinerek i kawałek tekturki. Antenę stawiasz maksymalnie pionowo. Przez tekturkę łapiesz kombinerkami za górną cześć podstawki, tą w postaci cylindra. Drugimi kombinerkami chwytasz za element z batem, za ten ryflowany plastikowy cylinder/stożek. Jak już odkręcisz, śrubkę nowego bata posmaruj jakimś smarem, wystarczy odrobina. Polecam smar miedziany, o WD zapomnij nie nadaje się :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 19 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2011 i bat kupiony w peugot pasuje do podstawy megane? Tak pasuje. W przypadku zakupu również podstawy, trzeba lekko poobcinać w niej bolec ustalający, gdyż w megance jest otwór w dachu o mniejszej średnicy. Bolec jest plastikowy, więc dopasujesz go, obcinając nożykiem do tapet. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi