angielski12 Opublikowano 29 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2011 Witam! Do czego służą brakujący przekaźnik i bezpiecznik? Nie moge znaleźć rozpiski do mojej wersji, wogóle ubogo tam tych przekaźników i bezpieczników. Dodam, że jeszcze nigdy nie załączył mi się wentylator, chociaż jeszcze nigdy nie przekroczyłem temp. powyżej połowy skali, zawsze po rozgrzaniu jest na równo w połowie. Na krótko wentyl działa. Megane Coupe 1.6 8V K7M Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 29 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2011 Skoro ich tam brak, to znaczy, że byłyby do niczego gdyby były. W moim sceniolu starszym mam większą płytkę i kilka miejsc wolnych na przekaźniki i bezpieczniki. jakoś nie przejmuję się tym skoro wszystko działa co powinni i tak jak powinno. Co do wentylatora, to działanie jest poprawne. Przy tej temperaturze jaką podajesz wentylator nie musi się włączać. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej27r Opublikowano 29 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2011 (edytowane) dawałem na forum rozpiskę bezpieczników,można porównać, http://megane.com.pl/topic/28613-pytanie-o-bezpiecznik/page__p__227942__hl__bezpiecznik%C3%B3w__fromsearch__1#entry227942 jeszcze takiej wersji skrzynki nie widziałem ...jaką wersję wyposażenia masz ? Edytowane 29 Grudnia 2011 przez andrzej27r 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piolug93 Opublikowano 29 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2011 U mnie wygląda tak samo skrzynka i mam wersje RT. Jak dobrze pamietam to do tego gniazda przekażnika nawet przewody nie idą. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
angielski12 Opublikowano 1 Stycznia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2012 Jak dobrze pamietam to do tego gniazda przekażnika nawet przewody nie idą. właśnie u mnie idą przewody i z tąd moja ciekawość... jeszcze takiej wersji skrzynki nie widziałem ...jaką wersję wyposażenia masz ? elektryczne szyby przód/tył, bez klimy, bez abs, w sumie gołodupiec :) ciekawi mnie Ze nigdy temperatura nie przekracza połowy choćbym nie wiem jak cisnął zawsze staje w połowie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kreciq Opublikowano 1 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2012 choćbym nie wiem jak cisnął zawsze staje w połowie Zaciśnij wąż od chłodnicy, to zobaczysz jak się podnosi wyżej... W okolicach kreski nad połową skali, załącza się wiatrak na chłodnicy uniemożliwiający wzrost temperatury. Jeżeli podnosi się ponad tą wartość, oznacza to że z układem chłodzenia coś jest nie tak. Moja Megi też jest RT, z tą różnicą ze moja ma ABS. Ale skrzynka z przekaźnikiem jest identyczna (mam za to 2 bezpieczniki). 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
angielski12 Opublikowano 1 Stycznia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2012 wiesz od czego ten drugi bezpiecznik? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kreciq Opublikowano 2 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2012 Tak, to jest drugi zapasowy bezpiecznik :) Obydwa te miejsca są przeznaczone na zapasowe bezpieczniki, tak samo jak w kabinie na pokrywce bezpieczników masz zapasowe, tak i tu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
T.Boy Opublikowano 2 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2012 Wydaje mi się że wasze skrzynki pochodzą od sterowania skrzynią automatyczną Czerwona ramka na zdjęciu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kreciq Opublikowano 2 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2012 Z tego co się orientuję, to wszystkie Megi RT mają taką skrzynkę. Tak więc raczej wyjeżdżały takie z fabryki. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
angielski12 Opublikowano 2 Stycznia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2012 to juz nie zawracam sobie tym głowy :) wszystko działa wiec nie bede kombinowal :) Dzięki wszystkim za zainteresowanie temat mozna zamknąć :) pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
T.Boy Opublikowano 2 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2012 Moja RT ma dużą skrzynkę bezpieczników i skrzynie biegów manualną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kreciq Opublikowano 2 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2012 Może dla Niemiec były wypuszczane z taką skrzynką ? Nie wiem, auto mam z drugiej ręki i jakoś szczególnie w to nie wnikałem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
T.Boy Opublikowano 2 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2012 Moja została po wyprodukowaniu sprzedana w Lublinie Z tego co wiem to przy 1.4 RT to największy poziom wyposażenia (u mnie i u podobnych el. szyb przednich i lusterek + 1 poduszka + ABS + klima + tapicerka wyglądająca na welur + czteroramienna kierownica), a w 1.6 największy był RTE, a w 2.0 RXE. Więc oznaczenie wersji wyposażenia oznacza co innego w przypadku 1.4, a co innego w przypadku 1.6 i 2.0. Możta stąd też wnioskować że jeden silnik z róznymi skrzyniami biegów i z różnym wyposażeniem bedziemiał inną/z różnymi elementami skrzynkę bezpieczników. Z tego co wiem nie ma tam również bezpieczników zapasowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piolug93 Opublikowano 2 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2012 Ja mam 1.6e RT 1998r. skrzynia manualna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi