stes Opublikowano 3 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2012 Witam Zbliża się pierwszy rok użytkowania Megane III, i pojawia sie dylemat. Dokupić gwarancję na 2 lata , czy też sobie odpuścić. Koszt tej przyjemności to ok.2250zł. Jak Wy postąpiliście - postąpilibyście? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Majk2 Opublikowano 3 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2012 Jak sprawowała się przez ten rok.Jaki przebieg auta.Do czego ci służy, czy do pracy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stes Opublikowano 3 Stycznia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2012 Samochód jeździ bez problemów, stoi pod chmurką, przebieg 15 000km. Jazda normalna, do pracy z pracy, weekendy, wakacje. Dlatego tez do końca nie jestem pewien czy wykupować tę dodatkową gwarancję, jak by nie było takiej opcji to nie byłoby problemu. Może ktoś sie wypowie z autem rok starszym, pewnie równiez nic sie nie dzieje bo nie powinno ale... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kawa7777 Opublikowano 3 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2012 miałem ten sam problem....odpuściłem, w razie czego można niby dokupić gwarancję i w 2 roku - jest ok 300 zł droższa, ale..., generalnie cóż wart byłby samochód, gdyby sie psuł przy tych przebiegach, poza tym to nie moje pierwsze auto i wiem, że nie ma usterki której by się serwis nie wyparł, ani takiej w razie której nie pomoże Ci po gwarancji....przy takim przebiegu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Big_Mac_ Opublikowano 3 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2012 Niewiele rzeczy, których naprawa będzie kosztować powyżej 2 tysięcy, się może popsuć w dwuletnim aucie. Ja bym nie brał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jasq Opublikowano 4 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2012 Witam! Ja dokupiłem rok gwarancji. Obecnie skończyła sie postawowa dwuletnia, na razie odpukać nic złego się nie działo. A jak bedzie dalej - zobaczymy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stes Opublikowano 4 Stycznia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2012 Czyli po dwóch latach można dokupić? Ile zapłaciłeś za roczną? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kawa7777 Opublikowano 4 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2012 z tego co sie dowiedziałem, nie po 2 latach, tylko w 2 roku użytkowania, dowiedz sie u handlowca w swoim salonie sprzedaży, bo to niby oni a nie serwis zajmują się przedłużeniami, pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jasq Opublikowano 6 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2012 (edytowane) Dokupiłem gwarancję pod koniec pierwszego roku. A czy można dokupić w drugim roku musisz się dowiedzieć w salonie. Za roczną zapłaciłem 1200 pln. Wydaje mi się, że koszt zależy też od rodzaju silnika. Edytowane 6 Stycznia 2012 przez jasq Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Majk2 Opublikowano 12 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2012 Jeżeli eksploatacja w normalnych warunkach to ja zrezygnowałbym. Uważam, że naprawy w przedłużonym okresie mogą byc ograniczone co do napraw wynikających z ekspolatacyji. Czy wymiana tarcz i klocków, tłumika będzie naprawą gwarancyjną? Decyzja należy do ciebie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stefan_KTP Opublikowano 12 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2012 Ja zrezygnowałem z wykupienia dodatkowej gwarancji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stes Opublikowano 12 Stycznia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2012 Dałem sobie spokój z przedłużaniem gwarancji. Stwierdziłem że przy dwóch poprzednich -nowych- samochodach nic sie nie działo, to tu też nie powinno Dzięki za podpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi