phpion Opublikowano 8 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2012 Witam, chciałbym zakupić Megankę II (po lifcie). "Marzy" mi się wersja z benzynowym silnikiem 2.0, ale chciałbym się dowiedzieć jak wyglądają koszty utrzymania takiego potwora. Widziałem, że dostępne były wersje 135KM oraz 163KM - czytałem w Motorze, że mocniejszy pali 7.7, podczas gdy słabszy 8.0 (dziwne). Sprawę spalania mam w miarę obcykaną, ale jak wygląda serwis, ewentualna naprawa? Czy taki silnik nie zrujnuje mi kieszeni podczas serwisowania? Najbezpieczniejszą wersją byłaby oczywiście 1.6, ale z tego co wyczytałem, to jest mniej żwawa od tej z Megane I (a taką Megi teraz posiadam). Czy jednak koszty utrzymania 2.0 (nie wliczając paliwa) w porównaniu do 1.6 będą jakoś specjalnie większe? Z góry dzięki za odpowiedzi, pion Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kataryniarz Opublikowano 8 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2012 Powinny być mniejsze, 2.0 mniej awaryjny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi