maxwit Opublikowano 8 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2012 Ustawienie KZFR wzglądem wałka. Jak to zrobić? Proszę o konkretne odpowiedzi. Mam blokady. Wiem jak wymienić rozrząd. Mam nowe koło. Jest na nim biała cecha. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nel Opublikowano 9 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2012 Tu masz 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxwit Opublikowano 9 Stycznia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2012 Super dzięki krótko i na temat to lubie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bogdano Opublikowano 2 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2012 (edytowane) Witam wszystkich Temat dotyczący KZFR, który był już poruszany wiele razy, ale (chyba) niewiele było mówione na temat wymiany tej części we własnym zakresie, w garażu. Chciałbym się dowiedzieć, czy ktoś z was robił to sam, czy raczej wolał oddać samochód do warsztatu, żeby tam sie nim zajeli. Mam warunki do tego i przy małej pomocy, wymiana KZFR wydaje się wysoce prawdopodobna . Sprawa naturalnie dotyczy MII 1.6 16V. Ktoś z was poleca sklep, gdzie mają sprawdzone części do Meganki i KZFR Third series: 7701478505 ? Tak zupełnie offtopowo mam pytanie dotyczące prawej, przedniej klamki. Coś się z nią stało, bo nie wraca na swoje mijesce, tylko zostaje w pozycji "otwartej". Trzeba kupić nową klamkę, czy rozebrać drzwi, żeby wymienić/nastawić wybitnie skomplikowany franc. mechanizm? Pozdrawiam i dziękuję z góry za pomoc <_< Połączono dwa tematy Edytowane 9 Marca 2012 przez P_r_z_e_m_o Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rolandzikl Opublikowano 4 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2012 Co do KZFR - wszystko się da zrobić samemu, zależy od tego kto ma jaki talent, chęci i zaplecze warsztatowe, najważniejsze są chęci. Gdybyś zdecydował się robić to sam to zrób przy tym kilka fotek i pięknego manuala. Co do klamki - zazwyczaj wystarczy psiknąć WD40 i kilka razy ruszyć tą klamką. Powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DARREK Opublikowano 4 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2012 Jeżeli kupujesz KZFR z gwarancją, to montaż poza warsztatem skutkuje utratą gwarancji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bogdano Opublikowano 4 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2012 Właśnie miałem taki pomysł, żeby zrobić zdjęcia i sklecić ciekawego manuala . Jednak to będzie za jakiś czas, jednak na pewno się przypomnę. Czyli wychodzi na to, że będę pionierem w tym wymiarze . A w którym miejscu najlepiej zaaplikować WD40? Dzięki DARREK za przypomnienie, bo zupełnie o tym zapomniałem. Muszę przejrzeć papiery co do tej gwarancjii, bo żeby nie było jak z Kią Ceed - 5 lat gwarancji, a jak coś walnie, to "Pan zapłaci" <_< (zaznaczam, nie w każdym przypadku). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rolandzikl Opublikowano 4 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2012 WD40 daj w to miejsce, które nie chce wrócić, poruszaj kilka razy i powtórz. Powinno pomóc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Antoni Opublikowano 8 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2012 Witam polecam firme Intervito Warszawa, mam od nich koło z numerem 505 wymiana 5.2009r. przebieg 35tyś nic się nie dzieje pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaceknowy Opublikowano 4 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2015 Do wymiany potrzeba kilka specjalnych przyrządów, załączam fotki może komuś się przyda. Dwa dni temu założyłem temat, w którym miała być cała wiedza odnośnie potrzebnych narzędzi, ale niestety został od razu zamknięty. Na szczęście na inny forum chętnie mi pomogli i tematu nie zamknęli. Co do blokady mot 1489 powinna mieć długość 69,5 a nie jak w dokumentacji serwisowej 68 mm. Na mojej fotce jest prawidłowy wymiar. Cały zestaw można kupić za około 160 zł na allegro lub pobawić się i samemu coś zmontować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi