szparag Opublikowano 9 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2012 zawsze po odpaleniu silnika obroty w mojej meganie wynosily okolo 0,8-0,9 tys. Wskazówka obrotomierza była na pewno poniżej tysiąca. Od kilku dni po odpaleniu silnika oborty utrzymują się w okolicach 1,2 tys. Po pojechaniu np. do sklepu i ponownym odpaleniu silnika obroty wynosza 0,8-0,9tys. Pojawia się to na zimnym silniku gdy auto troche postało. Czy jest to powod do niepokoju(wizyty w serwisie) czy np. zwykłe zachowanie auta ze względu na niska temperature? auto ma pol roku i jest z silnikiem 2.0 TCE. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rectosei Opublikowano 9 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2012 Normalne, jeśli po rozgrzaniu obroty spadają do ok. 750. Przecież jak silnik zimny to działa "automatyczne ssanie". Im zimniej, tym bardziej to czuć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szparag Opublikowano 9 Stycznia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2012 dzieki za odpowiedz. Obroty spadaja później do normalnego poziomu. Na taka odpowiedz liczyłem;-). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rectosei Opublikowano 9 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2012 Czyli wszystko gra. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
athlon64x4 Opublikowano 9 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2012 no nie wiem u mnie nigdy na zimnym nie przekraczaly 1000... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rectosei Opublikowano 9 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2012 U mnie to się zdarza, wprawdzie krótko to trwa, ale jednak obroty początkowo są dość wysokie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi