andrre Opublikowano 18 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2008 Witam, czytałem o tym problemie że nie gasnąca kontrolka od poduszek może być spowodowana wtyczkami pod siedzeniami. Podobno problem znikał gdy poruszało się tymi kabelkami. I owszem! Czasmi zapalała mi się i nie gasła kontrolka od poduszki i gdy poruszałem wtyczkami to przestała. Teraz od tygodnia nie gaśnie. Co robić? Pomoże podpięcie pod kompa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piok Opublikowano 18 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2008 przypuszczam że od tego ruszania uszkodziłeś któryś z przewodów - teraz trzeba tam zajrzeć i spróbowac to naprawić - podlączać pod kompa nie ma raczej sensu. pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrre Opublikowano 18 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2008 sporo ludzi ma z tym problem. kurczę żeby był jeszcze jakiś wygodny dostęp ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piok Opublikowano 18 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2008 andrre, wystarczy wymontować fotel :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrre Opublikowano 18 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2008 wolę sam nie grzebac przy elektryce - zwłaszcza na podłączonym aku. Nie mogę go rozłączyć bo mam jakiś alarm z odcięciem zapłonu i po odłączeniu klemy może mu odbić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 18 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2008 przy poduszkach możesz grzebać przy wyłączonym zapłonie bo wtedy system poduszek nie ma zasilania. Sprawdź jeszcze wtyczki przy napinaczach i może zwijacz w kierownicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrre Opublikowano 18 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2008 radzę zapoznać się z pkt. 9 regulaminu forum - bronius ok ,jutro to sprawdzę. a przy tych napinaczach to gdzie to sprawdzić? Jak za to się zabrać? Gdzie to jest? też pod siedzeniami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 18 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2008 przy każdym fotelu, od strony hamulca ręcznego są plastikowe osłony, wystarczy je odgiąć (z wyczuciem) Poniżej masz zdjęcie napinacza podobnego do Twojego, kostka jest podpięta na tej "rurce" która odstaje od tej długiej "rurki" :) http://allegro.pl/item416663338_napinacze_...ewa_strona.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
incognitto Opublikowano 18 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2008 ja tam wyjalem zarowke z deski i juz mnie nie razi w oczy pomaranczowa kontrolka :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 18 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2008 incognitto, no świetne rozwiązanie :) Napisz jeszcze na masce by nikt w Ciebie nie wjechał bo Twoje poduchy mogą nie zadziałać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrre Opublikowano 19 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2008 przy każdym fotelu, od strony hamulca ręcznego są plastikowe osłony, wystarczy je odgiąć (z wyczuciem)Poniżej masz zdjęcie napinacza podobnego do Twojego, kostka jest podpięta na tej "rurce" która odstaje od tej długiej "rurki" :) http://allegro.pl/item416663338_napinacze_...ewa_strona.html witam kolegę z okolic ;-) Dzięki za fotę i opis. Sory modów za zamieszanie jakie wprowadziłem - jeszcze raz przepraszam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arek28 Opublikowano 30 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2008 Ja dziś przejechałem po nierównym asfalcie i po chwili też zapaliła się poduszka i napis serv ,po chwili zgasła. Pod domem zerknołem na te wtyczkę pod fotelem do cisnąłem a nie mam pomysłu czy to od wstrząsu by było. Ogólnie jeżdżę od poniedziałku tym autem i nie miałem problemu, ale też nie jechałem po takiej tarce i 80km/h. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Barto Opublikowano 1 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2008 jak koledzy wspomnieli wydaje mi się, że problem tkwi pod fotelem... najczęsciej jest to od strony pasażera... najlepiej ją dobrze docisnąć i nie zmieniać położenia fotela zbyt często...hehehe... problem jak trzeba wsiadać do tyłu a jest tylko troje drzwi :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arek28 Opublikowano 13 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Września 2008 CIACH! Witam . Po dwóch tygodniach jazdy ,dziś sie zapaliła znów kontrolka od poduszek.Zapaliła sie nie typowo,bo po paru godzinnym postoju ,i ponownym zapaleniu auta. Tak jak pisałeś po poruszeniu przewodem pod fotelem pasażera poduszka zgasneła. Tylko dziwi mnie fakt dlaczego gdy chciałem wywołać kontrolkę, aby sie za świeciła ,ruszając przewodami ,kontrolka sie ponownie nie zapaliła. [Szkoda słów... ;) DrNO] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jagu Opublikowano 13 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Września 2008 Zlutuj przewody by mieć pewność Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi