chrobry22 Opublikowano 22 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2007 W Megane I nie gasnie kontrolka hamulca ręcznego! Sprawdzałem poziom płynu hamulcowego i jest ok. ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piok Opublikowano 24 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2007 spojrz na czujnik przy dźwigni hamulca i przetestuj go recznie czy działa pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chrobry22 Opublikowano 24 Września 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Września 2007 Przewód od czujnika dźwigni hamulca ręcznego rozłączałem i kontrolka nadal świeci. Odłączyłem również przewód od czujnika w zbiorniczku na płyn hamulcowy i nadal to samo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piok Opublikowano 24 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2007 Ale po odłaczeniu zarówno jednego jak i drugiego kontrolka powinna sie świecić bo brak połaczenia powinien być traktowany również jako awaria (przynajmniej tak brzmi to logicznie). Sprawdz jeszcze raz ten czujnik recznie go wciskając Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Danielossss Opublikowano 24 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2007 Jeżeli Piok, mówi prawdę to te odłączony przez ciebie kable od ręcznego zewrzyj do masy i kontrolka powinna zgasnąć. ;-) A tak z własnego doświadczenia (mam PH II) to do włącznika od ręcznego dochodzi jeden kabelek, a do czujnika poziomu płynu dwa. I te kabelki od zbiorniczka płynu hamulcowego u mnie były dość mocna napięte i nie łączyły na kostce. chrobry22, jak chcesz zdiagnozować to połącz te dwa kable od zbiorniczka i sprawdź jak się zachowuje kontrolka. Dla bezpieczeństwa- jeżeli nie posiadasz miernika (sprawdzenia napięć na poszczególnych kablach) to stosując połączenia wyżej opisane użyj kabelka z bezpiecznikiem 1A. A może masz instalację od zużycia klocków hamulcowych (ale raczej wątpię)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 25 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2007 Nie ma co wątpić bo ja w swojej `96 MI już miałem - naprawiłem bo były urwane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerry Opublikowano 10 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2007 A mnie kontrolka lubi się zapalić albo pomrugać przy ostrzejszym przyspieszaniu, albo przy jeździe na łuku. Jeśli i ja mam czujniki zużycia klocków, to mógłbym zrozumieć, ale jeśli nie mam, to gdzie szukać przyczyny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 10 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2007 jerry, w niskim poziomie płynu hamulcowego, w zbiorniczku na pompie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piok Opublikowano 10 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2007 Prezes, w ilu procentach jestes o tym przekonany? Jak czyscilem u siebie hamulce w MI PHII to zdecydowanie nie widzialem czujników i teraz zastanawiam sie czy w mojej ich nie ma seryjnie czy moze poprzedni wlasciciel przyoszczedzil przy wymianie.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 10 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2007 W 100% - sam naprawiałem (sztukowałem) przewód bo był urwany. Czujniki to zbyt wielkie słowo - w okładzinie klocka masz wtopiony/zalany pręt metalowy, który jak się zedrą (dojdą do określonej min. grubości) zaczyna dotykać do tarczy i to powoduje zaświecenie się kontrolki na desce. Z klocka powinien wychodzić przewodzik, który się potem łączy z przewodem wychodzącym z nadkola, jak go ktoś nie upitolił przy samej "D" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piok Opublikowano 10 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2007 Hmm, trzeba bedzie to dokladnie obejrzec przed wymiana i w razie czego poprawic ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Easy Opublikowano 10 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2007 Nie. Kontrolka swieci sie tylko jak jest obieg zamkniety w obwodzie. Czytaj drut w klocku dotyka metalowej tarczy. Nie dotyka nie swieci sie, nie ma kabla (urwany, cokolwiek) - nie dotyka tarczy - wniosek, nie swieci sie ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piok Opublikowano 10 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2007 Easy, w tej wersji zgadza sie ;) dopisales jak go przeedytowalem ;). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi